Ajon Moto2-tiimille kauden neljäs kaksoisvoitto Assenissa

Raul Fernandez

Raul Fernandez otti jo kauden kolmannen voittonsa, vaikka ehti kilpailun alkuvaiheessa tipahtaa yhdeksännelle sijalle ajovirheen takia.

Assenin Moto2-kilpailuun startattiin jo totutussa komennossa, kun Red Bull KTM Ajon kuljettajat Raul Fernandez ja Remy Gardner miehittivät aika-ajossa kaksi ensimmäistä lähtöruutua. Lisäjännitystä kisaan toi Fernandezin kakkoskierroksella leveäksi ajama mutka, jonka seurauksena espanjalainen tipahti yhdeksännelle sijalle. Hän piti päänsä kylmänä, ja alkoi ajaa kärkeä uudelleen kiinni. Kierroksella 16 Fernandez nousi takaisin ykköseksi ja ajoi voittajana maaliin sekunnin marginaalilla tallikaveriinsa.

Kakkosruudusta startannut Gardner piti aluksi kakkospaikkansa ja nousi jopa hetkeksi kärkeen, mutta kilpailun puolivälin jälkeen hän oli tipahtanut neljännelle sijalle. Gardnerilla oli vahva usko siihen, että hänen kilpailukykynsä on hyvä viimeisillä kierroksilla. Se piti paikkaansa, ja aussikuski ylitti maaliviivan toisena. Palkintokorokesija oli Gardnerille jo kauden kahdeksas. Kilpailun kolmanneksi ajoi espanjalaiskuljettaja Augusto Fernandez, joka ei ole sukua Ajon tiimissä ajavalle Raul Fernandezille.

Remy Gardner, Raul Fernandez, Moto2, Dutch MotoGP, 26 June 2021

MM-pisteissä Gardner jatkaa kärjessä 184 pisteellään. Fernandez kavensi voittonsa ansiosta eroa Gardneriin, ja toisena olevalla Fernandezillä pisteitä on nyt 153. MotoGP-sarja jää nyt kesätauolle. Seuraavan kerran MM-pisteitä jaetaan Itävallassa Steiermarkin GP:ssä 6.-8. elokuuta.

Assenin Moto2-kilpailun tulokset


1. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 39:01.832
2. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) +1.066

3. Augusto Fernandez (Kalex) +1.265

4. Sam Lowes (Kalex) +1.879

5. Marco Bezzecchi (Kalex) +8.329

Moto2-luokan MM-pistetilanne Assenin jälkeen


1. Remy Gardner (Red Bull KTM Ajo) 184 p
2. Raul Fernandez (Red Bull KTM Ajo) 153 p

3. Marco Bezzecchi (Kalex) 128 p

4. Sam Lowes (Kalex) 99 p

5. Fabio Di Giannantonio (Kalex) 73 p

Moto2-luokan tiimien pistetilanne Assenin jälkeen


1. Red Bull KTM Ajo 337 p

2. Sky Racing Team VR46 150 p

3. Elf Marc VDS Racing Team 149 p

4. Liqui Moly Intact GP 96 p

5. Federal Oil Gresini Moto2 83 p

Uusin numero