Ajon Moto2-tiimi testasi Jerezissä – Pedro Acosta heti huippuvauhdissa

Pedro Acosta

Moto3-luokan viime kauden maailmanmestari Pedro Acosta osoitti sopeutuneensa nopeasti Moto2-luokan pyörään ja oli testien toiseksi nopein kuljettaja.

Red Bull KTM Ajon uudet Moto2-kuljettajat Pedro Acosta ja Augusto Fernandez aloittivat kautensa kahdella testipäivällä Jerezin radalla. Pedro Acostalle testipäivät olivat erityisen tärkeitä, jotta viime kauden Moto3-luokan maailmanmestari sai totutella uuteen Moto2-luokan pyöräänsä. Kyseessä oli vasta toinen kerta, kun Acosta hyppäsi Moto2-pyörän satulaan. Kahden päivän aikana Acostan tavoitteena oli saada hyvä tuntuma pyöräänsä ja hankkia mahdollisimman paljon kokemusta, ja kierroksia kertyikin yhteensä 149 Jerezin radalla. Hyvät kierrosajat eivät sinällään olleet Acostan tavoitteena, mutta kahden päivän jälkeen espanjalainen löytyy heti tulosluettelon toiselta riviltä 1.41 -alkuisella ajallaan. 

Augusto Fernandez

Augusto Fernandez on jo kokenut Moto2-luokan kuljettaja ajettuaan tähän mennessä jo viisi kautta ja 74 MM-osakilpailua tässä luokassa. Fernandezin ohjelmassa oli lähinnä testata miten hänen äskettäin loukkaamansa ja leikattu vasen peukalo kestää ajamista. Vastaus on että ilmeisen hyvin, sillä Fernandez kiersi Jerezin radan kahden päivän aikana yhteensä 120 kertaa ja parhaat 1.42 -ajat riittivät tulosluettelon kuudenteen sijaan. 

Aki Ajo ja Pedro Acosta

Aki Ajo: PItkän talvitauon jälkeen on positiivista päästä jälleen ajamaan. Alku on ollut hyvä, vaikka tietysti esimerkiksi Augusto Fernandezin kohdalla vielä vähän katseltiin miten homma lähtee käyntiin loukkaantumisen jälkeen. Pedro Acosta tekee töitä erittäin keskittyneesti ja se auttaa häntä saamaan itseluottamusta uuteen kauteen ja uuteen luokkaan. Molemmat kuljettajat keräsivät hyvin kilometrejä ja kokemusta ja tästä on hyvä jatkaa Portimaon virallisiin testeihin.

Red Bull KTM Ajon Moto2-kuljettajat siirtyvät nyt Portugaliin, jossa ajetaan virallinen testi Autodromon Internacional do Algarve -radalla 19.-21. Helmikuuta.

Uusin numero