Ajon manageroima MotoGP-sensaatio ei kaihda riskejä – veri veti takaisin crossipyörän puikkoihin

Motocross on kisakaudella Andorrassa asuvan Millerin mieliharrastus, mutta se on tuottanut hänelle myös paljon tuskaa.

Miller mursi oikean jalkansa sääri- ja pohjeluut tammikuussa crossipyörällä treenatessaan, eivätkä nuo vammat ole jättäneet varikoiden väriläiskää vieläkään täysin rauhaan.

”Jalassa on paljon
metallitavaraa”

Itseluottamusta uhkuva ja riskejä kaihtamaton Miller uskaltautui kuitenkin palaamaan Hollannin TT:n voitonhuumassa crossipyörän puikkoihin ja se osoittautuikin riskistä huolimatta onnistuneeksi vedoksi.

– Ajoin crossipyörällä ensimmäisen intensiivisen kolmen päivän harjoitusjakson sitten viime tammikuun ja jalka tuntui taas jo paljon paremmalta. Jalassa on ollut riittävästi voimaa, mutta sen liikkuvuuden kanssa on ollut ongelmia. Siellä on yhä siksi paljon metallitavaraa, virnistää kaikkien aikojen 12:ntena australialaiskuljettajana kuninkuusluokan MM-osakilpailuvoiton napannut Miller.

MM-sarja saavuttaa tulevana viikonloppuna ja yhdeksännen osakilpailun merkeissä kauden puolimatkan krouvinsa Sachsenringin syheröllä, vain vajaan 3,7 kilometrin mittaisella radalla.

Millerillä on hyviä muistoja Sachsenringilta. Hän ajoi siellä uransa ensimmäisen MM-osakilpailun kaudella 2011 silloisessa 125-kuutioisten luokassa. Kaudella 2014 hän puolestaan voitti Saksan GP:n paalupaikalta Ajo Motorsportin Moto3-luokan tiimissä kilpaillessaan.

”Assen istuu Hondalle”

Mika Kallion takavuosien työnantajan Marc VDS-tiimin Hondalla myös ensi kaudella kilpaileva Miller matkaa nyt Saksaan uransa aallonharjalla, mutta kokemus ja tietoisuus kuninkuusluokan kovuudesta saattavat yhtä hyvin merkitä sitä, että hän ajautuu Sachsenringilla vuorostaan virran vietäväksi.

– Assen merkitsi minulle unelmien toteutumista ja vaikka se toikin tullessaan buustia, niin en voi suinkaan innostua liikaa ja elätellä turhia toiveita. Minun on nyt vain keskityttävä tekemään mahdollisimman hyvää tulosta Saksassa. Viikonvaihteesta ei ole luvassa todellakaan helppoa, vaikka minulla onkin radalta aiempaa menestystä.

– Toisaalta rohkaisevaa on se, että Honda vaikuttaa toimivan hyvin Sachsenringin radalla, joten se tarjoaa minulle hyvän syyn olla optimistinen. Olemme saaneet paljon kehitystä aikaan viimeisten neljän GP:n aikana ja jalkanikin tuntuu todellakin päivä päivältä paremmalta, jatkaa Miller.

Ajo Motorsportilla hienosti
kahden luokan MM-kärkipaikat

Millerin 33 pistettä oikeuttavat MotoGP-luokassa sijaan 13.

Kärkeä pitää hallussaan Saksan GP:n voittoa puolustava Hondan tehdastallin Marc Marquez pistein 145.

Yamahan Jorge Lorenzo on toisena ja hänen tallikaverinsa Valentino Rossi kolmantena. Lorenzon plakkarista löytyy 121, eli 18 pistettä Rossia enemmän.

”Jaska” Millerille edelleen monessakin mielessä varsin läheinen Ajo Motorsport on sekin voimiensa tunnossa Saksaan tultaessa, sillä suomalaistalli pitää kärkipaikkaa Moto2- ja Moto3-luokissa hallitsevan mestarin Johann Zarcon sekä Brad Binderin voimin.

Se on kaksipyöräisten kansanvälisesti arvostetuimmissa kekkereissä kova saldo suomalaisvetoiselta tallilta.

Uusin numero