Ajon kilpailu päättyi kaatumiseen Albacetessa

Kovaa vauhtia Espanjassa pitänyt ratamoottoripyöräilijä oli ennen Albaceten osakilpailua sarjan kokonaispisteissä sijalla kuusi. Ajon tavoitteena olikin kerätä hyvät pisteet Albacetesta.

Lauantain aika-ajoissa Ajo paransi omaa Albaceten radalla ajamaansa ennätysaikaa lähes sekunnin, ja saalisti lähtöpaikan toisesta rivistä ruudusta seitsemän. Pitkällä radalla ero sarjakärkeen ja samalla paalupaikkaan oli vain sekunnin. Sunnuntain kilpailuun Ajo otti hyvän startin ja nousi ensimmäisen kierroksen aikana jo sijalle neljä. Taistelu kärkiryhmässä oli tiukkaa ja vauhti kova. Valitettavasti hyvin alkanut kilpailu jäi kesken, kun 16-vuotias Ajo kaatui ulos kilpailusta. Hyvin sujuneen alkukauden ansiosta Ajo on kuitenkin edelleen sarjan kokonaispisteissä hienosti sijalla seitsemän.

Niklas Ajo: ”Ensimmäisen aika-ajon aika oli jo aika hyvä. Luulen että toisessa aika-ajossa olisimme voineet vielä vähän parantaa, mutta keula luisti jarrutuksessa alta. Seitsemäs lähtöruutu oli silti meille ihan hyvä. Startti onnistui kisassa hyvin ja pääsin heti kärkiryhmään mukaan. Kärjessä Oliveira, Vinales ja Rins yrittivät vähän karkuun ja kiristimme vauhtia. Sellaisen vasurin ulostulossa avasin kaasun hieman liian kallellaan ja kilpailu jäi valitettavasti nyt siihen. Onneksi siinä ei sattunut mitään sen kummempaa, joten katsotaan vain jo kohti seuraavia kisoja. Vaikka viikonloppuun mahtuikin pari kaatoa, niin fiilis on tällä hetkellä todella hyvä.”

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero