Ajon CEV-sarjan tiimin Azmi kiirehti kohutyttö Herreran kintereille

Ensi viikolla Hollannin Assenissa ajettavaan Moto3-luokan MM-osakilpailuun valmistautuvat Avant Tecno-tiimin Niklas Ajo, sekä Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin kuljettajat Zulfahmi Khairuddin ja Arthur Sissis saivat olla tyytyväisiä näkemäänsä Albaceten radalle sijoittuneessa CEV-sarjan neljännessä osakilpailussa.

CEV-sarjan tulokkaisiin KTM-pyörän puikoissa lukeutuva Azmi kiitti nimekkäitä taustajoukkojaan ajamalla Moto3-luokassa ensimmäistä kertaa kymmenen nopeimman joukkoon.

Azmi kiirehti Albaceten 3539 metrin mittaisella radalla yhdeksänneksi jäätyään voittoon ajaneesta espanjalaisesta Albert Arenasista helteisissä olosuhteissa 16,030 sekuntia.

Edellisessä osakilpailussa Aragonin radalla koko rr-maailmaa voitollaan kohahduttanut espanjalainen Maria Herrera ylsi tällä kertaa kuudenneksi enää reilut kolme sekuntia Azmin edellä.

Azmin tiimikaveri ja maanmies Aizat Malik sijoittui Albacetessa 24:nneksi minuutin voittajasta.

– Olen todella iloinen yhdeksästä sijasta , sillä en oikein pidä tästä pomppuisesta radasta. Lisäksi se oli tosi kuuma tänään. Sain kuitenkin parin kierroksen jälkeen paremman fiiliksen päälle ja tuntuma KTM:ään oli erittäin hyvä. Olen parantanut tuntuvasti ajamistani ja se on tärkeintä tässä vaiheessa, painotti Azmi, jolle saattaa olla tällä kaudella luvassa myös villin kortin visiitti MM-sarjaan.

CEV-sarjassa on nyt edessä tauko ja seuraavan kerran tositoimissa ollaan 8. syyskuuta. Silloin estradina toimii jälleen Albaceten rata.

Espanjalainen Marcos Ramirez johtaa Moto3-luokkaa neljän kisan jälkeen pistein 53. Hollantilainen Bryan Schouten on toisena 50:llä ja ensimmäisenä naiskuljettajana voittoon yltänyt Herrara kolmantena 43 pisteellä.

Azmin kahdeksan pistettä oikeuttavat sijaan 22. Malik on yhdellä pisteellä 31:s.