Ajolle kolmen lähtöruudun rangaistus – usealle kuskille rajusti penaltia Saksan GP:ssä

Ajoa ja kymmentä muuta Moto3-luokan kuljettajaa rankaistiin aika-ajon tapahtumista kolmen lähtöruudun pudotuksella.

Sen lisäksi kyseiset kuljettajat saavat ajaa kisa-aamun warm up-sessiosta vain puolet, eli kymmenen minuuttia.

Moto3-luokan aika-ajon kyttäilyyn puututtiin aiheellisesti uudella ja entistä tuntuvasti tiukemmalla ohjeistuksella edellisessä osakilpailussa Hollannin Assenissa sen jälkeen kun Italian GP:n aika-ajosta Mugellossa oli kehkeytynyt farssi – ja ajoittain varsin vaarallinen selainen.

Mike Webbin päälliköimä kilpailun johto ei nähnyt Assenissa aihetta rangaistuksille, mutta Sachsenringillä otettiin tältä osin kovat otteet käyttöön.

Tilannetta tarkkaili myös turvallisuuspäällikkö Franco Uncini, joka muistetaan 500-kuutioisten luokan maailmanmestarina vuodelta 1982. Uncini oli yhdessä Webbin kanssa sitä mieltä, että nuoret kuljettajat tarvitsevat tällaisen opetuksen.

– Saimme selkeät ohjeet Assenissa ja sääntöjä pitää tietenkin noudattaa, eikä radalla saa odotella. Tosin tänään aika-ajossa oli yhdessä vaiheessa siksi paljon ruuhkaa, että päätin odottaa tilanteen rauhoittumista, mutta odotin sitten näköjään liian pitkään. Jatkossa ei auta muuta kuin vain sitten vetää ruuhkasta läpi, toteaa Ajo.

Ajolle langetettiin lisäksi yksi rangaistuspiste kolaroinnista RBA Racing-tiimikaverinsa Ana Carrascon kanssa. Asiat on sovittu tiimin sisällä ja Carrasco myönsi virheensä, mutta kipailun johto oli videon perusteella asiasta toista mieltä.

Kohti varikkoa suunnannut Carrasco hidasti radan viimeisessä kaarteessa tuntuvasti vauhtiaan, jolloin Ajo osui tämän pyörään. Molemmat selvisivät tilanteesta onneksi lähinnä säikähdyksellä.

Ajon lisäksi kauden yhdeksännen MM-osakilpailun lähtöruutu- ja warm up-rangaistus mätkäistiin Carrascolle, Maria Herreralle, Jorge Navarrolle, Andrea Mignolle, John McPheelle, Isaac Vinalesille, aika-ajossa toiseksi sijoittuneelle Enea Bastianille, Andrea Locatellille, Hiroki Onolle ja Jakub Kornfeilille.

– Lähtöruudukko tulee näyttämään aika mielenkiintoiselta, kuittasi Ajo.

Moto2-luokasssa ojennettiin puolestaan yhdellä penaltipisteellä Thomas Lüthia, Sandro Cortesea, Xavier Simeonia ja Simone Corsia.

Uusin numero