Ajolla revanssin paikka Italiassa

Mugellon huippunopea rata isännöi Moto3-luokan MM-sarjan kauden kuudetta osakilpailua. Ajo paineli viime vuonna Toscanassa kahdeksanneksi ja katseet siintävät tälläkin kertaa tiukasti kympin sakissa ja jos suinkin mahdollista, myös äärimmäisen kovassa kärkiryhmässä.

– Meillä on ollut huippunopeuden kanssa tällä kaudella vähän ongelmaa, mutta turha siitä on silti tehdä sen suurempaa numeroa. Täällä Mugellossa suoralle tulot ovat erilaiset kuin Le Mansissa.

Ajo kuvaili tuntojaan turhautuneeksi vajaat kaksi viikkoa sitten ajetun Ranskan GP:n loppusaldon osalta. Harmitus oli ymmärrettävä.

Ajo ajoi Husqvarnan tehdaspyörällään Le Mansin "stop an go"-radalla harjoituksissa kuudenneksi ja sivusi sen perään vielä aika-ajossa uransa parasta sijoitusta päätymällä viidenneksi.

Kisassa kärki kuitenkin pääsi karkaamaan, kun Ajo joutui antamaan aivan liikaa periksi suoranopeuksista. Ajon oli pakko ottaa riskiä mutkien ulostuloissa, mikä sitten lopulta kostautui kaatumisena ja keskeytyksenä.

– Valmistaudun kuitenkin ihan positiivisin mielin Italian GP-viikonloppuun. Kausi on sujunut sittenkin nousujohteisesti, Ajo viittaa Le Mansia edeltäneisiin top 10-sijoituksiin Espanjan Jerezissä ja Argentiinan Termas de Rio Hondolla.

Mugello ei jätä
ketään kylmäksi

Mugellon 5,2 kilometrin mittainen rata lukeutuu Ajon, kuten myös muiden kuljettajien suosikkeihin.

– Rata on yksi sarjan nopeimmista ja se on tosi hieno ajettava, kunhan pyörä toimii mutkissa ja päälle saadaan hyvä rytmi.

Ajo on Mugelloon tultaessa sarjassa 16 pisteellä sijalla 15. Husqvarna-tiimikaveri Danny Kent löytyy viisi pykälää korkeammalta pistein 26. Kent ajoi Ranskassa 13:nneksi, mutta Argentiinassa ja Espanjassa Ajo piti britin niukasti takanaan.

Moto3-luokan tahtipuikkoa heiluttaa Red Bull KTM Ajo-tehdastiiin australialaiskuljettaja Jack Miller. Kolme voittoa kuitannut ja viimeksi Ranskassa upean show'n järjestänyt Miller johtaa jo 30 pisteellä toisena olevaa, Valentino Rossin KTM-tiimissä kilpailevaa italialaista Romano Fenatia.

Kokenut espanjalainen Honda-kuljettaja, Le Mansin tulisen loppuratkaisun jäljiltä sanansäilällä MIlleriä – turhaan – sivaltanut Efren Vazquez tulee kolmantena kaksi pistettä Fenatin takana.

Hondan huippunopeudet olivat kohdallaan Le Mansissa, mutta KTM:n ja Husqvarnan rintama iskee taatusti takaisin Mugellossa, jossa Moto3-luokan pyörillä tapaillaan 240 kilometrin tuntinopeuksia.

Moto3-luokan mestarina täksi kaudeksi pykälää ylemmäs siirtynyt espanjalainen Maverick Vinales mittautti viime vuonna KTM:llä kilpaillessaan Mugellossa lukemat 238,6 km/h.

Uusin numero