Ajolla on katsottuna uusi kuljettaja Moto2-luokkaan

Ensi kaudella MotoGP-luokassa mahdollisesti yhden kuljettajan Suzukin satelliittitiimin muodostava Zarco saanee seuraajan lähipiiristä, eli Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimistä.

Moto3-luokan MM-sarjan kärkimiehenä Mugellossa ajettavaan kauden kuudenteen MM-osakilpailuun valmistautuva Brad Binder on ilmoittanut siirtyvänsä ensi vuonna motokakkosiin.

Ajo ei ole vielä sopimusta vahvistanut, mutta se lienee enää pelkkä muodollisuus.

Oman lisämausteensa ensi kauden Moto2-kuvioon tuo pyörämerkki, tai tässä tapauksessa paremminkin runkovalmistaja. On hyvinkin mahdollista, että Ajo Motorsportin Kalex vaihtuu WP:n ja KTM yhdessä kehittämään pyörään.

Ajo on korostanut ja oikaissut virheellistä tietoa siitä, että kyse olisi KTM:n projektista. Kyse on nimenomaan WP:n projektista, johon KTM tuo lähinnä nimellisesti lisää arvoa ja näkyvyyttä.

”Tältä planeetalta ei löydy
toista yhtä upeaa rataa”

MotoGP-sarjan pienintä luokkaa 24 pisteen erolla Hondaa käskyttävään Jorge Navarroon johtava Binder ei anna ajatustensa karata kuitenkaan vielä ensi kauteen ja siitä myös Ajo pitää takuuvarmasti huolen.

Binder lähti tähän kauteen ilman ainuttakaan MM-osakilpailuvoittoa. Nyt niitä löytyy vyöltä kaksi peräkkäistä Jerezissä ja Le Mansissa ajettuna. Nälkä kasvaa syödessä, eikä Binderille kelpaa Mugellosta muuta kuin triplan tuova niitti.

MotoGP-luokassa kilpaileva Pol Espargaro on hehkuttanut, että tältä planeetalta ei löydy toista yhtä upeaa rataa kuin Ferrarin omistuksessa oleva 5245 metrin mittainen Mugello. Binder kuittaa tuon toteamuksen upeasta toscanalaisbaanasta.

– Mugello on sarjan suosikkiratani. Se on mahtava paikka ja toki myös monien muiden suosikki. Olemme löytäneet parissa viimeisessä kisassa KTM:ään uskomattoman hyvät säädöt, joten tavoitteena on tietenkin taas voitto.

Toista kauttaan suomalaistallissa kilpaileva Binder viimeisteli viime vuonna Mugellon rataennätykseksi lukemat 1.57,318.

Myöhemmin Moto3-luokan mestariksi kruunattu ja suomalaistallin ex-kuljettajien kavalkadiin lukeutuva Danny Kent pisti tosin aika-ajossa vielä piirun verran paremmaksi: 1.56,615.

Mugellossa huimia
huippunopeuksia

Mugello on sarjan yksi nopeimmista, ellei jopa nopein rata, jossa haipakka on muiltakin osin hurjaa.

Fabio Quartararo saavutti viime vuonna Mugellon 1141 metrin mittaisella suoralla ennätysnopeuden 243,4 km/h, mikä merkitsee varsin kunnioitettavia lukemia pikkuluokassa.

MotoGP-luokassa puolestaan Andrea Iannone tykitti viime vuonna Ducatilla lukemat 350,8 km/h.

Moto2-luokassa Mugellon huippunopeusennätys 292,6 km/h on kaudelta 2012 ja se on Marc Marquezin käsialaa.
 

Uusin numero