Ajolla dramaattinen maalintulo Assenissa: polvillaan sijalle 17

Ruudusta 16 Moto3-luokan kauden kahdeksanteen MM-osakilpailuun lähtenyt RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja taisteli läpi 22 kierroksen kisan tiiviissä kakkosryhmässä, jossa tosiaankin sattui ja tapahtui.

Ajo oli vahvasti kiinni ryhmänsä voitossa ennen kohtalokasta lipsahdusta, joka maksoi hänelle kauden tähän mennessä parhaan sijoituksen.

Kisasta kehkeytyi Niklaksen isän Aki Ajon johtaman Red Bull KTM-tehdastiimin juhlaa.

Miguel Oliveira hallitsi hermonsa parhaiten viimeisen kierroksen trillerissä tervehtimällä ruutulippua 66 tuhannesosan erolla Hondaa käskyttävään Fabio Quartararoon. Voitto oli Oliveiralle kauden toinen.

Sarjaa edelleen ylivoimaisesti johtava ja jo viidettä voittoaan hakenut Honda-kuljettaja Danny Kent päätyi kolmanneksi 0,117 sekuntia suomalaistallin kuljettajan takana.

Oliveiran tiimikavereista Brad Binder ajoi seitsemänneksi ja Karel Hanika kahdeksanneksi.

Loistavan startin kisaan ottanut Oliveira ampaisi vasten tahtoaan kärjessä päätöskierrokselle.

– Se ei ollut ideaalitilanne, sillä olisin halunnut ajaa siinä vaiheessa toisena. Fabio ohittikin minut, mutta pystyin vielä kuittamaan hänet. Olin onnekaskin, etten kaatunut viimeisessä shikaanissa. Niin, ja olen tietenkin myös superiloinen itseni ja tiimini puolesta, pudotteli Oliveira.

– Fantastista! Päätimme, että hyökkäämme tässä kisassa ja Miguel toteutti sen erittäin hyvin. Miguelin silmistä näki jo kisan alkaessa, että hän voittaa, tuuletti tallipomo Ajo.

Kausi jatkuu ja saavuttaa puolivälinsä kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa.

Uusin numero