Ajo yhtä hymyä: ”Riski kannatti”

Se kannatti, sillä Moto3-luokassa sijalle 11 päätynyt Ajo jäi sittenkin vain vajaat seitsemän kymmenystä paalupaikalle ennätyslukemin pauhanneesta tallikaveristaan Danny Kentista. Paalupaikka oli Husqvarnalle kauden ensimmäinen.

Ajo joutui tyytymään lauantaiaamun harjoituksessa vielä 18. sijaan.

– Se oli vaikea sessio, koska halusimme tehdä muutamia muutoksia pyörämme eiliseen verrattuna. Ne eivät toimineet, kuten olimme toivoneet. Kärsin hieman takarenkaan pidosta ja jarrutuksissa vastaavasti etupään osalta.

Viikonvaihteen tähän mennessä tärkeimmässä sessiossa tahti oli kuitenkin aivan toinen.

– Otimme riskin aika-ajoon ja teimme pyörään jälleen suuria muutoksia. Ja tällä kertaa se toimi. Riski kannatti, myhäili Ajo.

– Tuntuman oli välittömästi hyvä ja pystyin ajamaan kovia kierrosaikoja yksin. Harmi vain, että kaikista nopeimmilla kierroksillani radalla oli ruuhkaa. Uskon, että olisin yltänyt korkeammalle ilman tuota, mutta turha jossitella. 11:s lähtöruutu ei ole lainkaan huono.

Kent kuin hurmiossa

Kent kiertää hänelle ikimuistoista rataa kuin hurmiossa.

Kent saavutti kaudella 2012 uransa ensimmäisen GP-voiton juuri Motegissa ja silloinkin hän ampaisi matkaan paalupaikalta.

– Olen erittäin iloinen saavutettuani urani toisen paalupaikan ja sen ensimmäisen Husqvarnalle. Minulla on ollut koko viikonlopun tosi hyvä fiilis ajamiseen ja pyörään. Lähden sunnuntain kilpailuun hyvinkin luottavaisena, huikkasi Kent.

Moto3-luokan kauden 15. MM-osakilpailussa ajetaan 20 kierrosta. Kilpailu alkaa klo 05.00 Suomen aikaa.

Uusin numero