Ajo viides ja Kallio kymmenes kisa-aamun harjoituksissa

Moto3-luokan lämmittelykierroksten kiireisin kuljettaja oli tuttuun tapaan Danny Kent. Sarjaa ylivoimaisesti johtava ja paalupaikalta kisaan starttaava Kent kellotti pohjiksi 1.27,002, joista Ajo jäi 0,668 sekuntia.

Ajo sijoittui Kallion tapaan lauantain aika-ajoissa kymmenenneksi. Kilpailun johto langetti kuitenkin peräti 11 pikkuluokan kuljettajalle kolmen lähtöruudun rangaistuksen aika-ajossa tapahtuneen hidastelun vuoksi. Ajo lukeutui näiden kuljettajien joukkoon.

Kyseisiä kuljettajia rankaistiin edelleen siten, että he saivat ajaa warm up-sessiosta vain puolet, eli jälkimmäiset kymmenen minuuttia. Ajo ehti kiertää sarjan lyhimmin, 3671 metrin mittaisen Sachsenringin radan seitsemän kertaa.

Moto2-luokassa Johann Zarco teki saman tempun kuin Kent Moto3:ssa: MM-kärki ja paalupaikkamies paineli warm up’in kärkeen lukemin 1.24,484.

Treenin kärkikolmikossa pitkään viihtyneen Kallion ero Zarcoon oli 0,484 sekuntia.

Kolmannesta ruudusta kisaan starttaava Kallion tiimikaveri Franco Morbidelli viimeisteli kisasäätöjä viidennellä sijalla. Hän jäi Zarcosta 0,173 sekuntia.

Moto3-luokan kauden yhdeksäs osakilpailu käynnistyy klo 12.00. Moto2-luokka aloittaa taistelun MM-pisteistä klo 13.20 ja MotoGP klo 15.00.

Moto3:n kisapituus on 27, Moto2:n 29 ja MotoGP:n 30 kierrosta.