Ajo vältti riskit tuulisessa Jerezissä

Ajon nopein kierros kulki ajassa 1.48,696. Hän kiersi 4,4 kilometrin mittaisen espanjalaisradan tiistain kuluessa kaiken kaikkiaan 53 kertaa.

Menohalut ovat korkealla, mutta tiistain kaltaisissa olosuhteissa maltti oli valttia.

– Tänään täällä oli tosi tuuliset olosuhteet ja katsoin järkevämmäksi edetä varovaisesti ja ilman mitään riskejä. Aivan lopussa tuuli hieman tyyntyi, mutta emme lähteneet enää siinä vaiheessa vaihtamaan uusia renkaita.

Ajo ajoi nousujohteisesti Jerezin edellisen testijakson kolme viikkoa sitten. Hän päätyi silloin seitsemänneksi ajalla 1.46,658.

– Aikalailla samanlainen avaus kuin viimeksikin täällä. Alussa kesti jonkin aikaa löytää fiilis ja tuntuma ajamiseen tauon jälkeen. Kun se löytyi, myös kierrosajat kohenivat sitä mukaa. Toivotaan nyt, että tuo tuuli rauhoittuisi keskiviikkona. Töitä lähdetään jatkamaan luottavaisin mielin.

Ajo ajaa nyt ensimmäistä kertaa alkavan MM-kauden virallisissa väreissä.

– Pidän paljon tästä hienosta värityksessä. Se on todellakin siisti!

Ajon tiimikaveri, britti Danny Kent oli avauspäivän neljänneksi nopein lukemin 1.47,494. Molemmat ajoivat kovimmat kierrosaikansa päivän viimeisessä, eli kolmannessa sessiossa.

– Ei yhtään hassumpi startti näihin testeihin, vaikka tuulesta olikin haittaa. Kierrosajat eivät olleet vielä kummoisia, mutta vauhti nousee varmasti, kunhan keli tästä paranee. Niin, ja minäkin pidän tosi paljon tästä uudesta värityksestä, korosti Kent.

Ajon tiimi kantaa virallisesta nimeä Avant Tecno Husqvarna Ajo. Kentin tiimi on vastaavasti Red Bull Husqvarna Ajo.
 

Uusin numero