Ajo: ”Vaikeaa, hankalaa”

Ajo lähti kisaan kahdeksannesta ruudusta, mutta joutui antamaan heti avausmutkissa periksi neljä sijaa.

– Lähtö ja lähtökiihdytys eivät onnistuneet parhaalla mahdollisella tavalla. Suora on pitkä ja pari kaveria pääsi siitä heti imusta ohi.

Ajon tavoitteena oli taittaa matkaa kärkiryhmässä. Se mahdollisuus mureni kuitenkin jo ennen avauskierroksen umpeutumista.

– Kärki pääsi karkuun ja jäin taistelemaan isoon takaryhmään, joka kamppaili sijasta 11. Lähdin viimeiselle kierrokselle sijalta 16, mutta pystyin vielä ohituksiin ja nousemaan pisteille. Ne tuntuvat tietenkin aina hyvältä, sillä Moto3-luokka on tällä kaudella kovempi ja tasaisempi kuin koskaan ennen.

RBA Racing-tiimin kotikilpailua ajanut Ajo kiteytti 22 kierroksen väännön omalta osaltaan kahteen sanaan: vaikeaa ja hankalaa.

Ajo huomasi välittömästi ensimmäisissä kaarteissa, että kaikki ei ollut kohdallaan KTM:n tehdaspyörässä.

– Pyörässä ilmeni erityisesti nopeissa mutkissa melkoista tärinäongelmaa, mikä kulutti paljon takarengasta. Odotin tosiaankin, että pystyn ajamaan tänään kärkiryhmässä, mutta tämä uusi pyörä ei sittenkään istunut vielä täydellisesti tälle paikoittain pomppuiselle radalle.

Kisan voittoon viiletti tuttu mies, eli britti Danny Kent, jolle ykkössija oli jo kauden neljäs. Kent kukisti toiseksi päätyneen italialaisen paalupaikkamiehen Enea Bastianinin 35 tuhannesosalla. Ajon ero kärkeen oli 19,036 sekuntia.

Kent johtaa sarjaa ylivoimaisesti pistein 149. Bastianini on toisena 98 pisteellä. Ajon 15 pistettä oikeuttavat sijaan 18.

Kausi jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa, jossa kisapäivä on perinteisesti lauantai.
 

Uusin numero