Ajo: ”Turpaan tuli ykkössektorilla”

Ajo päätyi harjoituksissa kahdeksanneksi ajalla 1.42,551. Aika-ajossa kellot pysähtyivät lukemiin 1.42,397.

– Radalla oli taas tosi paljon ruuhkaa, eikä sieltä meinannut löytyä millään sopivaa rakoa. Eikä sieltä löytynyt toisaalta imuakaan suorille, mikä on tällä radalla tosi tärkeä apu vähän kookkaammille kuskeille. Assen on suorien osalta tässä mielessä yksi sarjan pahimmista paikoista, kertoi KTM:llä kilpaileva RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja.

– Jouduin puristamaan yksin ja väkisin tuon ajan, mikä toisaalta vahvisti vauhdin olevan ihan hyvällä tasolla. 16:s sija huonona päivänä ei ole tässä porukassa paha huolenaihe, jatkoi Ajo.

Oma suoritus kaipaa toki yhä kohennusta, vaikka vauhti onkin ollut nousujohteista sessio sessiolta.

– Otin ykkössektorilla vielä liikaa turpaan muilta. Siellä pitää pystyä ehdottomasti parantamaan omaa ajamista. Pyörä kyllä tuntuu hyvältä tehtyämme siihen onnistuneita muutoksia torstain jälkeen. Pito on nyt paljon parempi.

Paalupaikalle pauhasi italialainen Enea Bastianini uudella ja komealla ennätysajalla 1.41,283, josta Ajo jäi 1,114 sekuntia.

Ajo saavutti viime vuonna Assenissa uransa ensimmäisen eturivin lähtöpaikan kiirehdittyään aika-ajossa kolmanneksi. Se paikka irtosi 33 tuhannesosaa huonommalla ajalla kuin tällä kertaa 16. ruutu.

– Pyörät ovat käytännössä samanlaisia kuin viime kaudellakin. Kyllä tämän luokan taso on noussut pirusti, alleviivaa Ajo.

Uusin numero