Ajo sysäsi kainalosauvat sivuun ja suuntasi katseet podiumille

– Se on päätavoite ja sen eteen töitä tehdään lujasti, vahvistaa Moto3-luokan MM-pisteissä sijalla 15 oleva Ajo.

Saksan GP:stä sivussa olleella Avant Tecno Husqvarna Ajo-tiimin valkeakoskelaiskuljettajalla on vakaa aikomus palata tositoimiin, kun kauden jälkimmäinen ja yhdeksän osakilpailun mittainen puolisko käynnistyy elokuun toisena viikonvaihteena Indianapolisin radalla USA:ssa.

– Nilkka tuntuu jo paljon paremmalta, vaikka se on yhä turvoksissa. Pystyn kävelemään ilman kainalosauvoja ja olen aloittanut lihasten vahvistamisen.

Ajo haikailee jo pyörän selkään.

– Kuntouksessa edetään askel askeleelta, mutta tarkoitus on ajaa motocross- ja supermotopyörillä kavereiden kanssa. Töitä tehdään kovaa myös sen osalta, että olen täydellisessä kunnossa Indianpolisiin tultaessa.

"Arvosana 8"

Podiumsijoituksia kolkutellut Ajo on puhkonut neljännellä MM-kaudellaan lopullisen läpimurron GP-sarjan pienimmän luokan kärkeen.

Hän ajoi Italian osakilpailussa Mugellossa viidenneksi vain 0,260 sekuntia voittajan takana. Assenissa puolestaan irtosi uran tähän mennessä paras lähtöruutu, kun Ajo sivalsi aika-ajossa kolmanneksi.

– Annan itselleni kauden ensimmäisestä puoliskosta arvosanan 8. Alkukaudella tulokset eivät olleet vielä niin hyviä kuin odotin, mutta löysin Argentiinasta lähtien varmuuden ja nousin lähemmäs kärkisijoja. On myös totta, että minulla on ollut parissa kisassa huonoa tuuria.

Tasossa löytyy

Ajo muistuttaa samalla, että Moto3-luokan taso on nyt kovempi kuin koskaan.

– Se on ehdottomasti paljonkin aikaisempaa korkeammalla.

Ajolla on kuitenkin vankka usko siihen, että hän löytää ansaitusti tilaa korokkeelta, jonne tunkua tosiaankiin riittää.

– Tiedän, että kun töitä tehdään tinkimättömästi, niin se palkitaan. Voitto tai yleensäkin podiumsijoitus saavutetaan kovalla taistelulla, jolloin sinun pitää olla myös riittävän aggressiivinen unohtamatta vastustajien kunnioittamista. Kärjessä ajaa usein iso ryhmä, joten matkassa pitää olla myös ripaus onnea. Kaiken on loksahdettava täydellisesti kohdalleen.

Ajolla on auringontarkka näkemys siihen, kuka vie tällä kaudella maailmanmestaruuden nimiinsä. Suosikki löytyy Red Bull KTM Ajo-tiimin riveistä ja sarjaa johtavan australialaisen Jack Millerin hahmossa.

– Hän on hyvässä iskussa ja erittäin vahva. Taistelu jatkuu tulevissa kisoissa kovana, mutta uskon, että Jack vie tittelin.