Ajo säväytti Aragonin sateessa

Ajo viimeisteli KTM-pyörällään sateen piiskaamalla radalla lukemat 2.17,602, joilla hän jäi kärjestä 0,876 sekuntia.

– Ihan hyvä suoritus, mutta pidetään mielessä, että tämä oli sittenkin vasta harjoitus. Ei muuta kuin lähdetään pikkuhiljaa vielä parantamaan. Lauantaiksi tänne on luvattu edelleen sadetta ja vieläkin huonompaa keliä. Toivotaan nyt, että tuuli pysyisi kurissa, Ajo viittasi aika-ajopäivän suuntaan.

Ajo, 18, kiersi viiden kilometrin mittaisen radan jälkimmäisessä harjoituksessa 15 kertaa. Paras aika syntyi viimeisellä kierroksella.

– Sade yltyi treenin loppupuolella ja minulla oli suuria vaikeuksia näkyvyyden kanssa. Visiiri oli täynnä vettä ja en nähnyt oikeastaan enää yhtään mitään. Aioin tulla jo sisään, mutta päätin sittenkin jatkaa kierroksen loppuun.

Ajo löytyy perjantain yhdistetyltä tuloslistalta sijalta 17, sillä päivän kovimmat kierrosajat ajettiin aamulla, jolloin rata ei ollut vielä yhtä märkä kuin iltapäivällä. Valkeakoskelaiskuljettaja kellotti silloin lukemat 2.15,444.

– Kaaduin vajaat viisi minuuttia ennen loppua, kun radalle oli valunut öljyä ilmeisesti Webbin (Dannyn ) pyörästä. Keula lähti alta, mutta sain pidettyä tangosta kiinni ja pyörän käynnissä. Sinänsä harmiton kaatuminen ja pääsin ajamaan varikolle, kertoi Ajo.

– Näin mutkaan tultaessa keltaisia lippuja ja luulin ensin, että siellä on vain yksi kuljettaja kumollaan. Loppujen lopuksi heitä taisikin olla lähemmäs kymmenkunta.

Ylivoimaisen kärkiajan 2.11,415 ehti ennen punaisia lippuja takoa portugalilainen Miguel Oliveira, jolla hän peittosi toiseksi sijoittuneen espanjalaisen Luis Salomin peräti 1,355 sekunnilla.

MM-sarjaa tukevasti 46 pisteellä johtava suomalaistalli Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese oli neljäs tasan 1,5 sekuntia Oliveiran takana.
 

Uusin numero