Ajo sänkipellolta Simoncellin nimikkoradalle San Marinoon

– Kaudesta on jäljellä kuuden osakilpailun rankka rypistys. Olen vetänyt sitä silmälläpitäen tiukkaa kuntotreeniä ja pitänyt ajontuntumaa yllä ajamalla motocrosspyörällä sänkipellolla. Sänkicrossi on mukavaa ja myös rentouttavaa puuhaa, hymyilee Ajo.

Ajo paineli kuumeesta huolimatta pisteille Englannin Silverstonessa ajetussa edellisessä osakilpailussa. Hänellä oli vauhdillisesti eväät kymmenen nopeimman joukkoon, kunnes haarukassa olleilta isoilta pisteiltä putosi pohja pois kilpakumppanin kilkattua Avant Tecno-tiimin kuljettajan KTM-pyörään.

Ajon, 19, matkaan on mahtanut paljon epäonneakin, mutta hän ei piiloudu sen taakse.

– Huonoa tuuria on tosiaankin ollut, mutta ei sen piikkiin voi kaikkea laittaa. Minun on pyrittävä saavuttamaan parempi lähtöpaikka, jotta pystyn ajamaan kärkiryhmän tuntumassa ja välttämään sen ison nipun, jossa tunnetusti sattuu ja tapahtuu. Onnistunut aika-ajo on se iso juttu Misanossakin, korostaa Ajo.

– Silverstonesta jäi kuitenkin paljon hyvää käteen, vaikka kisa jäikin harmittamaan. Vauhti on sillä tasolla, että katseet ovat Misanossakin tiukasti top-kympissä.

Ajolla on aiempaa kokemusta kääpiötasavallan 4226 metrin mittaiselta radalta kahdelta edelliseltä kaudelta. Tosin debyyttiä varjosti olkapäävamma ja viime vuonna keli oli Riminin silmiä hivelevissä maisemissa kaikkea muuta kuin tyypillinen.

– Kyllähän perjantain ensimmäinen harjoitus merkitsee vielä radan opettelua. Misano on hankala rata. Sieltä löytyy aikalailla hitaita paikkoja, jossa pyörältä vaaditaan hyvää kääntyvyyttä. Radan suosikkikohtiani ovat nopeiden mutkien yhdistelmä ja takasuora.

Avant Tecno-tiimin tekninen henkilökunta koostuu pitkälti espanjalaisista, jolloin vähiin jäävällä vapaa-ajalla keskustelu kääntyy helposti jalkapallon puolelle.

Kuluvalla kaudella Katalonian GP:n yhteydessä FC Barcelonan maineikkaan kotistadionin Camp Noun samettisella nurmipinnalla palloa siirrellyt Ajo pelasi Valkeakosken Hakassa ennen nykyistä ammatinvalintaansa.

– Kyllähän siitä Helsingin MM-karsintaottelusta saattaa tulla vähän kuittailua, mutta lähdetään siitä, että Suomen Susijengi kaataa ehdottomasti Espanjan lauantaina Sloveniassa pelattavissa koripallon EM-kisoissa, heittää Ajo.

Misanon ratainfo:
Pituus: 4226 metriä
Leveys: 14 metriä
Mutkat vasemmalle: 6
Mutkat oikealle: 10
Pisin suora: 565 metriä
Valmistunut 1969
Modifioitu: 2008

Moto3-luokan ennätyksiä kaudelta 2012:
Rataennätys: Alex Rins Espanja, Suter Honda 1.44,043
Paalupaikkaennätys: Sandro Cortese Saksa, KTM 1.44,201
Huippunopeus: Zulfahmi Khairuddin Malesia, KTM 207.1 km/h

Moto3-luokan kauden 12/17 MM-osakilpailun aikataulu Misanon radalla San Marinossa:
Perjantai 13.9.

10.00-10.40, 1. vapaa harjoitus
14.10-14.50, 2. vapaa harjoitus

Lauantai 14.9.
10.00-10.40, 3. vapaa harjoitus
13.35-14.15, aika-ajo

Sunnuntai 15.9.
09.40-10.00, warm up
12.00, MM-osakilpailu 12/17

Uusin numero