Ajo säilyi onnekkaasti ehjänä: ”Betoniseinä lähestyi uhkaavasti”

Ajo oli viimeiseen shikaaniin tultaessa tiukasti kiinni kahdeksannessa sijassa ja samalla kakkosryhmän kärkipaikassa, kun hän lipsahti pyörän päältä ja raahautui sen oikealla puolella sinnikkäästi roikkuen noin 200 metrin matkan maaliin.

– Puristin ja puskin siinä vikassa mutkassa vähän liikaakin, kun tiesin kavereiden yrittävän imusta ohi. Siinä tilanteessa olisi voinut käydä pahemminkin, sillä pyörä suuntasi jo hetken lähellä ollutta betoniseinää kohti. Sain kuitenkin onnekseni pelastettua tilanteen. Polvet ja saappaat olivat aika huonossa kunnossa, mutta ikinä ei saa luovuttaa, korosti suomalaistaistelija.

– Eihän tuollaisia tilanteita koskaan haeta, mutta kyllähän se näin jälkikäteen näytti omalla tavallaan aika tyylikkäältä. Sosiaalinen media on pitänyt huolen, että se näkyy nyt laajalti ympäri maailman, Ajo jatkoi rennommalla otteella.

Ajo joutui lähtemään kisaan ruudusta 16 ja se kostautui.

– Kärki pääsi karkaamaan ja jouduin taistelemaan isossa kakkosryhmässä, jossa todellakin tapahtui. Fiilikset ovat hyvät ilman tuota viimeisen kierroksen episodia. Kisa kulki siihen asti varsin positiivisesti ja onnistuin rakentamaan huolella strategian, jolla pystyin taistelemaan päätöskierroksella siitä tällä kertaa korkeimmasta mahdollisesta, eli kahdeksannesta sijasta.

– Lopun tilanne oli hurja ja kieltämättä vähän hauskakin. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että en antanut periksi ja olen nyt ehjänä. Eikä se pistesijakaan jäänyt loppujen lopulta kauas, muistutti RBA Racing-tiimin suomalaiskuljettaja.

Uusin numero