Ajo pisteille Barcelonassa

Valkeakoskelaisnuorukainen ajoi samalla vielä lyhyen MM-uransa toistaiseksi parhaan sijoituksen. Ajo avasi MM-pistetilinsä kuukausi sitten Portugalin Estorilissa, jossa hän oli 14:s.
– Tähän täytyy olla tietenkin tyytyväinen. Varsinkin ekat kierrokset kulkivat tosi hyvin, myhäili kolme MM-pistettä Barcelonasta poiminut Ajo.

Parhaimmillaan sijalla 12 rataa kiertäneen Ajon vahvin nousu osui heti avauskierrokselle, jonka aikana hän nousi yhdeksän pykälää.
– Kisaan lähtö oli muuten arpapeliä renkaiden kanssa, sillä rata oli vielä siinä vaiheessa paikoittain märkä, kertoi slicks-renkaat saksalaistiimi Interwettenin Aprilia-pyörän alle monen muun tavoin valinnut Ajo.

Kilpailun loppupuoli ei kulkenut enää aivan alun malliin, mutta Ajo pystyi säilyttämään kypsällä suorituksella asemansa.
– Renkaat alkoivat olla aika kuluneet puolivälin jälkeen, kun rata kuivui nopeasti. Saatoin ajaa siinä vaiheessa jo ehkä liiankin varovasti. Mutta hyvä näin, MM-pisteet ovat aina tervetulleita, painotti Ajo.

Vaiherikas kisa

Dramaattisen kilpailun voitto ratkesi vasta tuomariston kokouksessa, kun maalilinjan ykkösenä leikannut Avant-AirAsia-Ajo -tiimin Johann Zarco ja Asparin Nicolas Terol olivat ottaneet tiukasti yhteen viimeisessä mutkassa ja edelleen loppusuoralla.
Tuomaristo mätkäisi Zarcolle ohituksesta 20 sekunnin aikasakon, joka pudotti jo hetken voittoa juhlineen ranskalaisen lopputuloksissa kuudenneksi ja nosti MM-sarjaa yhä vankemmin johtavan Terolin kotiyleisönsä edessä voittajaksi. Ykkössija oli Terolille jo kauden neljäs.

Toiseksi tuomariston ratkaisun jälkeen sijoittui Paris Hiltoninilta paikan päällä kehut kerännyt espanjalaiskuljettaja Maveric Vinales ja kolmanneksi Red Bull Ajo Motorsportin saksalaisässä Jonas Folger.
– Olet minun sankarini, Hilton huikkasi nimeään kantavan tiiminsä Vinalesille.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan jo viikon kuluttua Silverstonessa, joka lukeutuu Ajolle uusiin kokemuksiin.
– Ehdin piipahtaa kotiin pariksi päiväksi ja matka jatkuu siiten taas vuorostaan Englantiin. Sinne on kuitenkin hyvä lähteä tästä tilanteesta. Pyörä toimi ja sen kulku oli hyvällä tasolla Barcelonassa, vahvisti Ajo.

Barcelona, Espanja.
MotoGP-sarjan 125-kuutioisten luokan 5/17 MM-osakilpailu:

1. Nicolas Terol Espanja, Bankia Aspar Team Aprilia 42.29,647
2. Maverick Vinales Espanja, Blusens by Paris Hilton Racing Aprilia + 10,356
3. Jonas Folger Saksa, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 15,260
4. Sandro Cortese Saksa, Intact-Racing Team Germany Aprilia + 15,670
5. Efren Vazquez Espanja, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 15,942
6. Johann Zarco Ranska, Avant-AirAsia-Ajo Derbi + 19,758

11. Danny Kent Iso-Britannia, Red Bull Ajo Motorsport Aprilia + 37,936
13. Niklas Ajo Suomi, TT Motion Events Racing Aprilia + 1.11,704 Zulfahmi Khairuddin, Malesia, Airasia-Sic-Ajo Derbi: keskeytys.

MM-pistetilanne:
1. Terol 120
2. Cortese 72
3. Folger 68
4. Vinales 65
5. Zarco 63
6. Vazquez 57
9. Kent 22
17. Khairuddin 11
20. Ajo 5

Seuraava osakilpailu: 12.6. Britannian GP, Silverstone.

Uusin numero