Ajo: ”Pirusti ruuhkaa radalla”

Ajo ei löytänyt aika-ajossa ruuhkaiselta Termas de Rio Hondo-radalta kaikkien kuljettajien hanakasti hakemaa imuapua ja kärki pääsi karkaamaan 1,1 sekunnin päähän.

– Ruuhkaa oli tällä kertaa aivan pirusti. Näin tasaisessa luokassa aika-ajossa onnistuminen edellyttää ehdottomasti imuapua, jota en nyt vain millään löytänyt. No, hyvät kuskit löysivät sen, heitti Ajo.

RBA Racing-tiimin KTM-pyörää kyydittävän Ajon osalta aika-ajo jäi käytännössä viimeisen, eli 17. kierroksen varaan, jolle hän lähti sijalta 25.

– Ajoin sen kierroksen yksin ja tuohon aikaan (1.49,597) täytyy olla tässä tilanteessa tyytyväinen. Eihän tuo lähtöruutu ole ihanteellinen, mutta ei auta muuta kuin yrittää poimia kisassa mahdollisimman monta kaveria.

Pyörästä ja ajofiiliksestä se ei jää kiinni.

– Pyörä on tuntunut tänä viikonloppuna tosi hyvältä ja ajamiseen kuten kaikkeen muuhunkin alkaa löytyä pikkuhiljaa se oikea fiilis, vaikka tulokset sitä eivät aina kerrokaan. Lähdimme olosuhteiltaan kurjien talvitestien jäljiltä näihin kauden kolmeen ensimmäiseen kisaan sillä mielellä, että olemme valmiina ja hyvässä iskussa, kun Euroopan kisat alkavat, kertoo Ajo.

Paalupaikan 21 kierrokseen kisaan lunasti suomalaistalli Ajo Motorsportin portugalilainen KTM-kuljettaja Miguel Oliveira lukemin 1.48,461.

Uransa toisen paalupaikan poiminut Oliveira alitti upealla viimeisen kierroksen vedollaan 4,8 kilometrin mittaisen radan aiemman paalupaikkaennätyksen yli seitsemällä kymmenyksellä.

– Aika-ajo oli vähän erikoinen. En ollut alussa niin nopea kuin kuin olisin halunnut ja siinä vaiheessa yksittäisen kovan kierroksen ajaminen oli vaikeaa.

– Pyrin käyttämään viimeisellä kierroksella imuavun hyväkseni ja taistelemaan paalupaikasta. Eihän se välttämättä oli mukavin tapa saavuttaa paalua, mutta olen tietenkin erittäin iloinen koko tiimin puolesta. Tämä on pieni palkkioni erittäin hyvin tehdystä työstä, Oliveira kiitteli.

 

Uusin numero