Ajo: ”Peiliin katsomisen paikka”

– Otin huonon startin kisaan, mutta pystyin saavuttamaan ison 18 kuskin kärkiryhmän. Ajaminen tuntui siinä vaiheessa tosi hyvältä ja rentouduin ehkä jo vähän liikaakin. Jarrutin normaalia aikaisemmin viimeisessä mutkassa ja keula lähti alta avatessani kaasun. Kaato oli täysin oma moka. Nyt pitää katsoa peiliin ja pyytää myös anteeksi. Harmittaa ja tosi paljon.

Virhe maksoi hetkessä 12 sijaa, eli Ajo putosi 30:nneksi, kun kisaa oli ajettu vasta kuusi kierrosta. Uusi nousu oli väkevä, mutta pistesijoja haarukoivat kuljettajat olivat menneet jo menojaan.

– Ajoin lopun samaa vauhtia ja samalla hyvällä fiiliksellä kuin alun ja pystyin voittamaan oman ryhmäni. Tulokset eivät sitä kerro, mutta kyllähän me menimme tänä viikonvaihteena hirveästi eteenpäin niin pyörän kuin ajamisenkin osalta, painottaa RBA Racing-tiimin KTM:llä kilpaileva Ajo.

Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Le Mansin radalla Ranskassa.

– Treeneissä on vain pystyttävä ajamaan enemmän hyviä kierroksia ja saatava niiden kautta rutiini tekemiseen. Se on juuri nyt se suurin juttu ennen seuraavaa steppiä. Kyllähän minulla olisi ollut Jerezissäkin kaikki mahdollisuudet kymmenen nopeimman joukkoon, mutta aivan turha sitä on jossitella. Virheistä on otettava opiksi ja kaivettava kovalla työllä esiin se taso, että ne eivät enää toistu.

Ajo odottaa jo malttamattomana revanssin paikkaa.

– Eihän tässä olla suinkaan heitetty kirvestä kaivoon, vaan päinvastoin, alleviivaa Ajo.
 

Uusin numero