Ajo odottaa Räikkösen kohtaamista Saalbachin moottorikelkkaradalla

Ajo, 18, on ensimmäistä kertaa mukana jo perinteeksi muodostuneessa moottorikelkkakisassa Saalbach Hinterglemmissä. Kisan järjestäjät ovat markkinoineet tähtiä vilisevää tapahtumaa viime vuoden tapaan formulakuljettaja Kimi Räikkönen vetonaulanaan.

– Katsotaan nyt, miten mittava tapahtuma ja erät etenevät, mutta olisihan se tietysti mukavaa päästä Kimin kanssa samaan aikaan tuonne 850 metrin mittaisella radalle, tuumii Ajo.

MotoGP-sarjassa kaksi MM-kautta ajaneelle Ajolle kävi kutsu Saalbachiin jo viime vuonna. Silloin jalkavamma kuitenkin esti kilvanajon. Nyt nuorukainen uhkuu kaksin verroin intoa, vaikka hänen kokemuksensa moottorikelkan puikoissa onkin vielä vähäinen.

– Olen ajanut moottorikelkalla vasta muutaman kerran, joten eihän sitä kokemusta ole tältä saralta vielä hirveästi päässyt kertymään. Pidän kuitenkin todella paljon kelkkailusta. Se on mukavaa puuhaa ja odotan jo malttamattomana päästä ajamaan.

Ajo ei kanna turhaa painolastia harteillaan Salzburgin tuntumassa, päinvastoin.

– Eihän tämä ole niinkään totinen kilpailu, vaan lähinnä kiva kokemus ja rennompi juttu kansainvälisessä seurassa tiivistempoisen kisakauden vastapainoksi.

Saalbach Hinterglemmin-kisan joukkueet muodostuvat kuudesta kuljettajasta. Ajo ajaa Lang Gruppe-nimeä kantavassa tiimissä, jossa hänen lisäkseen aktiivikuljettajista ovat mukana valkeakoskelaiset rr-kollegat Mika ja Vesa Kallio, sekä MotoGP-sarjasta tuttu saksalainen Marcel Shrötter.

Kokemusta ja johtajuutta vauhdikkaaseen nippuun tuo kolme maailmanmestaruutta saavuttaneen suomalaistalli Ajo Motorsportin päällikkö Aki Ajo. Kuusikon täydentää Lang Gruppen nimeämä kuljettaja.

– Taktiikkaa ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta isän ei tarvitse nähtävästi urakoida tässä porukassa isoja kierrosmääriä, virnistää Niklas Ajo.

Tositoimiin Saalbachissa päästään perjantaina harjoitusten ja aika-ajojen merkeissä. Kilpailuerät ajetaan lauantaina, jolloin ohjelmaan kuuluu myös niin sanottu mestareiden kisa.

Kuva: Gold and Goose

Uusin numero