Ajo Motorsportin tuplamestaruus alkaa olla jo todella lähellä

Johann Zarco johtaa hallitsevana mestarina Moto2-luokan MM-sarjaa 22 pisteellä ennen kauden kahta viimeistä osakilpailua. Sepangissa ja Valenciassa on jaossa enää 50 pisteen potti. Voitosta tilille napsahtaa 25 pistettä ja kakkossijasta viisi vähemmän.

MotoGP-luokkaan ensi kaudella siirtyvä Zarco vankisti otettaan mestaruuteen ajamalla Australian GP:ssä riskeittä sijalle 12.

– Tiesimme, että tämä viikonloppu ei tule olemaan meille helppo. Johann ei tunne oloaan kotoisaksi tällä radalla. Olosuhteet olivat vaikeat perjantaina ja lauantaina, jolloin hän kaatui kahdesti. Tästä huolimatta ne päivät sujuivat hyvin. Kisassa ei kuitenkaan löytynyt parasta mahdollista fiilistä ja vauhtia kärkiryhmään. Nyt keskittyminen siirretään seuraavaan osakilpailuun Malesiaan, Ajo alleviivasi.

Zarcon lähimpänä uhkaajana ja 21 pisteen takamatkalla Phillip Islandille rantautunut Alex Rins koki kohtalonsa jo kisan viidennellä kierroksella. Rins ajautui leveäksi kakkosmutkassa ja kaatui sateiden jäljiltä edelleen niljakkaalla nurmipinnalla. Rins tunnusteli välittömästi jo ennestään kipeää olkapäätään ja poistui kypärä kallellaan skootterin kyytiin.

Kilpailun voittoon viiletti paalupaikkamies Thomas Lüthi, joka nousi samalla sarjassa toiseksi ja siis 22 pisteen päähän Zarcosta. Lüthilla on toisen peräkkäisen voittonsa ansiosta kolmen pisteen etu Rinsiin.

Lüthi kävi kisan voitosta tiukan taistelun Mika Kallion viime kauden tiimikaverin Franco Morbidellin kanssa. Lüthi kuittasi väännön vain kymmenen tuhannesosan turvin. Kolmanneksi ajanut ja pitkän tauon jälkeen podiumille palannut Sandro Cortese jäi voittajasta 0,520 sekuntia.

Kausi jatkuu viikon kuluttua Sepangin radalla Malesiassa, jonne Zarco vie toisen peräkkäisen mestaruutensa katkolle. Moto2-luokan historiassa ei vielä kukaan ole pystynyt uusimaan mestaruutta.

– Se tosiaankin motivoi minua!, sivalsi Australian GP:n sijoitukseensa pettynyt Zarco.

Moto2-luokan tämän hetken kuumin kuljettaja Lüthi lupaa toisaalta tehdä kaikkensa, että mestaruus ratkeaa vasta kauden viimeisessä osakilpailussa, joka ajetaan 13. marraskuuta Valencian Ricardo Tormo-radalla.

– Kaikki on yhä mahdollista. En ollut ajanut pitkällä urallani vielä koskaan ennen kahta peräkkäistä GP voittoa. Kaverit kyselivät ennen kisaa, miksi näin ei ole tapahtunut. Vastasin, että juuri siksi olen täällä vielä mukana!, latasi  Kallion rinnalla tänä vuonna kahteen otteeseen KTM:n MotoGP-luokan pyörää testannut Lüthi .

Uusin numero