Ajo Motorsportin triolla tiivis valmistautumisjakso Ranskan GP:hen

Luis Salom ajoi onnistuneet yksityistestit Almerian radalla Espanjassa samalla kun Zulfahmi Khairuddin ja Arthur Sissis viettivät intensiivisen viikon Red Bullin harjoituskeskuksessa Itävallan Thalgaussa testauttaen, sekä edelleen vahvistaen fysiikkaansa ja psyykettään.

MM-pisteissä toisena oleva Salom käynnisti kauden voitolla Losailissa. Sen jälkeen hän on ajanut kolmanneksi Austinissa ja toiseksi viimeksi Jerezissä.

Kehitystyö on jatkuvaa ja katseet on suunnattu tiukasti tulevaan.

– Olen tyytyväinen siihen työhön, mitä teimme viime viikolla Almerian testeissä. Testasimme samalla uusia osia seuraavia kilpailuja silmälläpitäen. Tulokset olivat positiivisia ja fiilis pyörään erittäin hyvä, kertoo Salom.

Le Mansin 4180 metrin mittainen rata on tunnetusti erittäin haasteellinen myös sään puolesta.

– Pidän radasta, mutta ikävä kyllä siellä sataa usein. Pito on erinomainen kuivalla, mutta sateella sitä ei ole nimeksikään. Lisäksi Le Mansissa vallitsee viileä sää ja radan pinnan lämpötila on alhainen. Eipä silti, olosuhteet ovat samat kaikille ja meidän on vain sopeuduttava niihin. Se on selviö, että kilpailusta tulee hyvin vaikea, tuumii Salom.

MM-pisteissä sijalla 12 olevalle Sissisille Red Bullin DTC (Diagnostics and Traning Center) on jo entuudestaan tuttu. Sarjassa viidentenä majailevalle Khairuddinille se oli sen sijaan täysin uusi ja samalla mieluisa tuttavuus.

– DTC:ssä vietetty viikko teki suuren vaikutuksen minuun ja loi omalta osaltaan hyvät lähtökohdat Le Mansiin.

– Le Mans on tavallaan spesiaalirata, koska mutkat ovat joko erittäin ahtaita tai sitten erittäin nopeita. Oleellista on tietenkin saada alle hyvät harjoitukset ja aika-ajot asetelmien nostamiseen itse kisaan. Katsotaan nyt, olisimmeko tällä kertaa onnekkaita myös sään osalta, toteaa Khairuddin.

Sissis on hionut Jerezissä kaksi viikkoa sitten ajetun Espanjan GP:n jälkeen henkistä virettään myös golfia pelaamalla ja vaellusretkillä.

– Tämä kaikki on ollut hyvää valmistautumista Ranskan GP:hen.  Toivottavasti tuo sää olisi tosiaankin tällä kertaa suotuisa meille. Viime vuonna emme päässeet ajamaan Le Mansissa kuin nimeksi kuivalla radalla ja märällähän se on todella liukas. Tuollaiset olosuhteet eivät ole mieleeni.

– Mutta toisaalta kuivalla kelillä Le Mans on mukava rata muutamine mielenkiintoisine mutkineen. Yhtä kaikki, pidän niistä jokaisesta, innostuu Sissis.

Sissisillä on sääolosuhteista huolimatta mukavia muistoja Le Mansista.

– Ajoin siellä viime vuonna sadekelin kisassa viidenneksi.

Uusin numero