Ajo Motorsportin Salom sivalsi kakkosruutuun Teksasissa

Red Bull KTM Ajo tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Salom viiletti kaksi viikkoa sitten Qatarissa ajetussa MM-avauksessa paalupaikalta voittoon ja hän omaa vauhdin puolesta kaikki eväät kärkimppailuihin myös modernilla teksasilaisradalla.

Salomin nopein aika-ajokierros kulki 5,5 kilometrin mittaisella radalla lukemin 2.16,879. Paalupaikka jäi 0,483 sekunnin päähän maanmies Alex Rinsin hahmossa.

– Tiimi ja minä teimme hyvää työtä. Meillä oli hieman ongelmia aamun harjoituksissa, mutta ratkaisimme ne oltuamme siinä vaiheessa vielä turhan kaukana kärkiajasta. Saimme pyörän säädöt kohdalleen ja tästä on hyvä jatkaa kisaan. Olen luottavainen ja rauhallinen, vakuutti Salom.

Akin Ajon johtaman Red Bull KTM Ajo-tiimin panos oli jälleen kaiken kaikkiaan vahva. Australialaiskuljettaja Arthur Sissis ajoi kymmenenneksi ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin sijalle 12. Erot kärkeen kirjattiin lukemin 2,555 ja 2,669.

– Tämä oli paljon parempi päivä kuin perjantai. Radan pito koheni ja sen myötä suoritukseni. Pyörä toimi varsin hyvin aika-ajossa ja minulla oli hyvä fiilis ajamiseen. Ikävä kyllä aivan lopussa osuin toisen kuljettajan pyörään ja ajoin leveäksi ollessani nopeimmalla kierroksellani. Uskon, että vauhtini on kisapäivänä vielä hieman paremmalla tasolla, tuumi Sissis.

Khairuddin paransi hänkin tuntuvasti avauspäivästä, kuten miehen tapoihin tunnetusti kuuluu.

– Aika-ajo kulki hyvin. Kohensin aikaani kolmella sekunnilla eilisestä, mutta parantamisen varaahan aina riittää. Hyvä startti kilpailuun ja minulla on mahdollisuudet ottaa paikka kärkiryhmästä, suunnitteli Khairuddin.
 

Uusin numero