Ajo Motorsportin Salom kiirehti sairaalasta aika-ajon viidenneksi

Pisteissä toisena olevan Red Bull KTM Ajo-tiimin espanjalaiskuljettajan sisukkaan suorituksen arvoa nostaa se, että hän kaatui rajusti lauantaiaamun harjoituksen lopulla loukaten selkäänsä.

– Palasin sairaalasta ratavarikolle vain viisi minuuttia ennen aika-ajon käynnistymistä. Tästä ja kovista selkäkivuista huolimatta voin olla todellakin iloinen vauhtiini. Pystyin alittamaan 1.44 kierrosajan session lopulla, mikä on erittäin tärkeää. Emme ole liian kaukana pohja-ajasta, painotti Salom.

Salom jäi paalupaikan nimiinsä napanneesta maanmiehestään ja sarjaa johtavasta Maverick Vinalesista 0,482 sekuntia. Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 15:s ja australialainen Arthur Sissis 20:s.

Khairuddinin eroksi kärkeen muodostui 1,140 sekuntia. Sissis tuli viisi kymmenystä Khairuddinin takana.

– Fiilis ajamiseen ei ollut lainkaan huono. Pystyin ajamaan tasaisia kierrosaikoja, vaikka ne tänään eivät sitten aivan riittäneetkään kymmenen joukkoon. Olen tyytyväinen siihen työhön, mitä olemme tehneet täällä pyörän osalta. Pyörä on minusta täydellinen, joten voin olla luottavaisin mielin, totesi Khairuddin.

– Toivotaan nyt, että sää on sunnuntaina hyvä ja voin pistää 120 prosenttia peliin. Ja jos sataa, niin sittenhän siitä tulee koettelemus kaikille, jatkoi Khairuddin.

Sissis liikkuu ajatuksissaan täsmälleen samoilla linjoilla.

– Pyörän säädöt istuvat kuivalla kelillä ajotyyliini, mutta jos sataa, niin silloin kaikki on mahdollista.

– Teimme tänään isoja muutoksia säätöihin. Tuntui, kuin olisi aloittanut taas alusta täysin uudella pyörällä. Muutokset olivat onnistuneita. Pyörä oli paljon parempi ja nopeampi. Ikävä kyllä kovimmalla kierroksellani jouduin väistämään toista kuljettajaa ja ajoin jarrutuksessa leveäksi. Sen jälkeen minulla ei ollut enää tilaisuutta kohentaa kierrosaikaani, kertoi Sissis harmissaan.
 

Uusin numero