Ajo Motorsportin Salom käynnisti Katalonian GP:n rataennätyksellä

Ajo Motorsportin Red Bull KTM-tehdastiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom käynnisti väkevästi kotiyleisönsä edessä Barcelonassa ajettavan Moto3-luokan kauden kuudennen MM-osakilpailuviikonlopun.

MM-pisteissä toisena oleva ja Italian osakilpailun voittajana Kataloniaan saapunut Salom tykitti välittömästi perjantain ensimmäisellä harjoitusjaksolla uuden rataennätyksen lukemin 1.52,054.

Iltapäivän harjoituksessa tuosta täydellisen kierroksen tuomasta ja ajasta jäätiin kolme kymmenystä. Silloin tosin radan lämpötila nousi helteisessä Kataloniassa jo 50 asteen pintaan.

– Aamun harjoitus kulki todella mallikkaasti ja löysimme heti hyvät säädöt, iloitsi Salom.

Salom sijoittui jälkimmäisessä harjoituksessa viidenneksi kelpo ajalla 1.52,857.

– Halusimme kokeilla iltapäivän harjoituksessa pyörässä muutamia muita asioita, sillä olemme koko tiiminä taas tosi hyvässä iskussa.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin oli 22:s ja australialainen Arthur Sissis 32:s. Molemmat pystyivät kohentamaan aikojaan toisessa harjoituksessa.

– Ei mikään paras päivä. En vain löytänyt haluamaani fiilistä. En saanut pyörää käyttäytymään toivomallani tavalla mutkien keskivaiheilla ja niiden ulostuloissa. Sinne jäi vielä paljon parannettavaa. Päivän loppua kohden alkoi kuitenkin kulkea paremmin, joten voimme lähteä lauantaihin luottavaisin mielin etsimään ankarasti parempia säätöjä, totesi Khairuddin.

Sissis täyttää lauantaina 18 vuotta. Hän haluaa juhlistaa syntymäpäiväänsä tuntuvasti perjantaita paremmalla sijoituksella.

– Minulla oli paljon ongelmia tänään, mutta mahtui perjantaihin sentään hyvääkin. Nyt meidän pitää poimia vain ne hyvät asiat lauantaiksi ja miettiä sen myötä strategia aika-ajoon. Pystyin parantamaan jo tänään kierrosaikaani ja se on tietenkin hyvä merkki sekä helpotus. Ei muuta kuin lauantaina paljon ja hyviä kierroksia alle, niin eiköhän siitä syntymäpäivästä muodostu kaikilta osin mukava.
 

Uusin numero