Ajo Motorsportin Salom kasvatti kakkossijalla MM-johtoaan

Tiimin espanjalaiskuljettaja Luis Salom pystyi kasvattamaan MM-johtoaan neljällä pisteellä sijoituttuaan toiseksi Sachsenringin radalla Saksassa ajetussa kauden kahdeksannessa osakilpailussa.

Salomilla on koossa 172 pistettä, eli 14 enemmän kuin maanmiehellään Maverick Vinalesilla. Vahvaan espanjalaisrintamaan lukeutuvan Alex Rinsin 142 pistettä oikeuttavat kolmanteen sijaan.

Salom oli Saksassa kiinni jo neljännessä peräkkäisessä voitossa, kun hän nousi sähäkästi kärkipaikalle kolme ja puoli kierrosta ennen maalia. Rins pystyi kuitenkin päätöskierroksen loppupuolella vielä tyylipuhtaaseen vastaiskuun ja leikkasi maalilinjan 0,232 sekunnin erolla Salomiin. Vinales jäi jännitysnäytelmässä Salomista 16 tuhannesosaa.

Salom ei suuremmin toista sijaansa surrut.

– Olen erittäin iloinen tästä sijoituksesta. Olen yltänyt podiumille kauden kaikissa kahdeksassa osakilpailussa, joista olen voittanut neljä.

MotoGP-sarjassa voittoprosentti 50 on varsin väkevä.

– Jälleen mahtava Moto3-kisa ja upea esitys Luisilta. Meidän on oltava iloisia ja kiitollisia siitä, että olimme jälleen podiumilla. Kahdeksan podiumsijoitusta ja neljä voittoa – enempää ei voi vaatia, iloitsi Ajo.

– Sarjaa ajatellen tämä oli hyvä sijoitus ja hyvä kilpailu. Edessä on nyt työntäyteinen kesätauko. Pyrimme olemaan entistäkin vahvempia seuraavassa osakilpailussa elokuussa Indianapolisissa, jatkoi Ajo.

Salom alleviivaa samaa omalta osaltaan.

– Minun pitää kehittyä yhä edelleen kuljettajana loppukautta kohti tultaessa. Oli oma vikani, että en voittanut tätä kisaa. En päässyt sittenkään riittävästi sinuiksi minulle ennenkin hankalan radan ensimmäisen sektorin kanssa.

Salomin tiimikavereista australialainen Arthur Sissis ylsi kymmenenneksi. Malesialainen Zulfahmi Khairuddin päätyi puolestaan 16:nneksi, eli niukasti pistesijojen ulkopuolelle.

– Ihan hyvä kilpailu, mutta ongelmana oli se, että lähtöpaikkani oli ruutu 15. Jouduin antamaan sen osalta liikaa tasoitusta. Jatkossa minun on taisteltava yhä kovemmin saavuttaakseni parempia lähtöpaikkoja, painotti Sissis.

Ajo oli tyytyväinen Sissisin suoritukseen koko viikonlopun osalta.

– Arthur on ottanut parina edellisenä ja tänä viikonloppuna tärkeitä askeleita eteenpäin. Ensimmäiset kierrokset olivat tänään vaikeita, mutta kun Arthur sai ryhmän kiinni, niin hän oli hyvin nopea.

Khairuddinin osalta kilpailu alkoi hyvin, mutta puolivälissä vauhti hieman hiipui.

– Minulla oli siinä vaiheessa vaikeuksissa hitaissa mutkissa, jolloin moni kuljettaja pääsi ohittamaan minut. Olen pettynyt sijoitukseen, mutta lähden silti positiivisin mielin kesätauolle. Tähtäin on nyt asetettu tiukasti Indianapolisiin.

Ajo muistuttaa, että Khairuddin kaatui rajusti kaksi viikkoa sitten Hollannin osakilpailussa Assenissa.

– Se oli kova kaato, mutta hän on päässyt siitä nopeasti yli. Fahmi ajoi tänään hyviä kierrosaikoja, mutta jotain tapahtui vahvan alun jälkeen. Meidän on nyt analysoitava se tarkoin.

 

Uusin numero