Ajo Motorsportin Salom huippuvauhdissa jalkavammasta huolimatta

Viime lauantaina Indianapolisin osakilpailun aika-ajossa Yhdysvalloissa vasemman kantapäänsä loukannut Salom liikkuu Brnon varikolla varovasti kainalosauvojen tuella, mutta radalla tahti on tutun tuima. Salom ajoi perjantain kolmanneksi kovimman kierrosajan 2.08,877.

– Salomilla on kovat kivut kantapäässään, mutta onneksi tämä rata on jouheva, jolloin jalkaan kohdistuva rasitus ei ole pahin mahdollinen, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.

Salomin kantapäässä todettiin murtuma, kun jalka tutkittiin uudelleen keskiviikkona Brnossa.

– Jalkaan sattuu vielä aikalailla ja vaikka tulehdus onkin jo hieman hellittänyt, niin kipu on kova vaihtaessani. Haluan kiittää kaikkia lääkäreitä täällä Brnossa ja Indianapolisissa, sillä ilman heidän apuaan en pystyisi ajamaan täällä. Olen kiitollinen myös koko tiimilleni, joka on tehnyt taas todella hyvää työtä.

Salom sai olla syystäkin huojentunut perjantain suoritukseensa.

– Varsin positiivinen harjoituspäivä olosuhteet huomioon ottaen. Emme voi tälle jalkani tilanteelle mitään ja ei auta muuta kuin pyrkiä jatkamaan lujasti töitä. Olen erittäin tyytyväinen pyörääni ja kaikki toimii siltä osin mallikkaasti, vahvisti 26 kierrosta perjantaina ilman kipupiikkiä ajanut Salom.

Red Bull KTM Ajo-tiimin muista kuljettajista Arthur Sissis oli 14:s ja jälkimmäisen harjoitusjakson lopulla kaatunut Zulfahmi Khairuddin 24:s. Sissisin kovimmaksi kierrosajaksi kirjattiin 2.10,682 ja Khairuddinin 2.11,044.

– Ensimmäinen harjoitus kulki paremmin kuin jälkimmäinen. Iltapäivällä radan lämpötila oli korkeampi ja pito huonompi. Minulla oli pieniä ongelmia keulan kanssa käytetyillä renkailla ajaessani. Olen kuitenkin rauhallinen ja luottavainen lauantain osalta. Uskon, että kierrosaikani paranevat silloin, sillä tiedämme, missä pitää parantaa, vinkkasi Sissis.

– Tavoitteena on sijoittua aika-ajossa kymmenen joukkoon ja ottaa paikka kolmesta ensimmäisestä lähtörivistä sunnuntain kilpailuun, jatkoi Sissis.

Khairuddin myönsi, että päivä ei ollut hänelle parhaasta päästä.

– Yritimme löytää parhaat mahdolliset säädöt, mutta fiilis ajamiseen ei vain oikein parantunut. Lisäksi vielä kaaduin rajusti, mutta onneksi ei loukannut siinä rytäkässä itseäni.

Uusin numero