Ajo Motorsportin Salom avasi MM-kauden harjoituskärjessä

Hallitsevaan mestaritiimiin täksi kaudeksi uutena kuljettajana tullut espanjalainen Luis Salom vastasi torstai-illan vapaiden harjoituksen parhaasta vauhdista ajalla 2.07,341. Salom tyylitteli sen jälkimmäisen harjoitusjakson viimeisellä kovalla kierroksellaan.

Salomin tiimikavereista malesialainen Zulfahmi Khairuddin kiersi 5380 mittaisen radan voimakkaiden valonheittimien loisteessa lukemin 2.09,073 ja australialainen Arthur Sissis ajassa 2.10,113. Khairuddin oli torstai-illan kahden vapaan harjoituksen yhdistetyllä tuloslistalla 14:s ja Sissis 22:s.

– Teimme hyvää työtä ja vauhti oli sillä tasolla, jota haimmekin, iloitsi aivan rataennätyksen pintaan heti kättelyssä painellut Salom.

– Sektoriaikoja silmäiltyäni uskon, että pystyn ottamaan perjantaina taas askeleen eteenpäin, kunhan saan parannusta aikaan muutamissa kurveissa, jatkoi Salom.

Khairuddin tekee vahvasti tuloaan, kuten tiimipäällikkö Ajo vakuutteli testikauden jäljiltä.

– Tämä oli todella onnistunut päivä. Pyörä ja ajaminen tuntuivat hyvältä ja fiilis on korkealla perjantain kolmanteen harjoitukseen lähdettäessä. Uskon, että pystyn parantamaan kierrosaikaani, kunhan ajan vielä vähän aggressiivisemmin muutamissa kurveissa, suunnitteli Khairuddin.

Sissis luottaa hänkin vankasti parempaan.

– Sijoitus ei ollut tänään järin hyvä, mutta ei tämä päivä suinkaan silti mikään huono ollut. Teimme onnistuneita muutoksia pyörään ja pystyin jo parantamaan tuntuvasti toisessa harjoituksessa. Petraamisen varaa toki jäi yhä ja luotan siihen, että pystyn siihen.
 

Uusin numero