Ajo Motorsportin Paavilainen podiumille Portugalissa

Kotkalainen Ajo Motorsportin junioreita edustava ja Helrc:n lisenssillä ajava Paavilainen kotiutui Algarven hienolle moottoriradalle heti alusta asti hienosti. Harjoitusten nopein aika ja aika-ajojen paalupaikka antoi odotuksia sunnuntain kisaan.

Ensimmäisessä kisassa Paavilainen ajoi hienosti toiseksi vain 0,5 sekuntia Espanjan Carlos Tatayan takana.

Toinen kilpailu oli entistä tasaisempi. Voitosta taistelivat tasapäisesti Paavilaisen llisäksi Hollannin Jeffrey Buis, Brasilian Meikon Kawakami ja Espanjan Carlos Tatay.

– Pääsin viimeisen kierroksen viimeisessä johtoon ja pääsin avaamaan pitkälle alamäkeen kaartavalle maalisuoralle kärjessä, mutta ei voinut mitään kun imusta lappasi kaveria ohi oikealta ja vasemmalta, tilitti Paavilainen pettyneenä neljännellä sijalla maalissa.

Kisan voitti Tatay, toinen oli Buis ja kolmas Kawakami.

Hieman viimeisen kisan pettymystä lohduttaa se, että Algarvesta jäi kuitenkin käteen hyvät sarjapisteet 41. Tatay ajoi villillä kortilla ja ei saanut pisteitä. Lisäksi Paavilaisen nimiin kirjattiin uusi rataennätys.

Sarjassa on jäljellä yhdeksän kilpailuja ja Paavilainen on pisteissä nyt kolmantena

250 junior cup jatkuu 8-10. heinäkuuta Englannin Snettertonissa. Paavilaisen osalta tosin kisat jatkuvat jo tulevana viikonloppuna SM-sarjan puitteissa Kemorassa, jossa hän kilpailee Moto3:n ja KTM RC390:n puikoissa.

Teksti ja kuvat: Peetu Paavilainen tiedotus

Uusin numero