Ajo Motorsportin Marquezille kauden seitsemäs voitto Japanista

Espanjalaisnuorukainen jatkoi vakuuttavaa vauhtiaan Motegin radalla Japanissa sunnuntaina aamulla Suomen aikaa ajetussa kauden kolmannessatoista 125-kuutioisten osakilpailussa.

Paalupaikalta startannut Marquez siirtyi kilpailun puolivälin tuntumassa kärkeen karaten välittömästi muilta ja ajaen lopulta kontrolloidun rauhallisesti kilpailun voittoon. Voittonsa ansiosta Marquez siirtyy MM-sarjassa kakkospaikalle, vain 6 pistettä johdossa olevan Nicolas Terolin takana.
– Aragonin jälkeen tämä oli meille tietenkin tärkeä voitto. Saimme tärkeitä pisteitä ja piste-ero MM-kärkeen kaventui. Kilpailun alussa seurasin Nicoa ja tarkkailin tilannetta. En halunnut puristaa liian kovaa, ja vielä ohituksen jälkeenkin yritin vain kiristää vauhtia rauhallisesti ja kontrolloida tilannetta, kertoi tyytyväinen Marquez kilpailun jälkeen.

Upeasti jälleen eturivistä kilpailuun startannut Avant Mitsubishi Ajo -väreissä kilpaileva saksalainen Sandro Cortese aloitti kilpailun väkevästi taistellen tiiviissä ryhmässä kolmannesta paikasta. Juuri ennen kilpailun puoliväliä Cortese liukui valitettavasti ulos radalta ja samalla palkintokoroketaistelusta. Sisukas saksalainen palasi kuitenkin nopeasti radalle ja ylitti maalilinjan lopulta kahdentenatoista. MM-pisteissä Cortese jatkaa sijalla 5.
– Lähtö onnistui suhteellisen hyvin ja meillä oli todella tiukka kisa kolmospaikasta. Ajauduin radan takaosalla hiekalle, ja yritin vain ajaa kaverit kiinni hieman liian nopeasti, tulin kaarteeseen liian kovaa ja keula luisti alta. Harmillista, sillä meillä oli tänään hyvä vauhti päällä, totesi Cortese.

Tallipäällikkö Ajo oli Derbi-kaksikkoonsa tyytyväinen:
– Tämä oli meille tärkeä tulos, voiton ansiosta piste-ero kaventui ja olen myös todella tyytyväinen sillä Marc ajoi tänään todella hyvän ja älykkään kilpailun.
– Sandrolla oli huonoa tuuria tänään. Sandron vauhti oli kuitenkin kohdallaan tänään ja suunta oli jälleen kohti podiumia, välillä näitä vain sattuu kun yritystä on paljon, jatkoi Ajo.

Japanista GP-sirkus siirtyy Malesiaan jo ensi viikonlopuksi, ja Malesian jälkeen vain viikon kuluttua edessä on vielä Australian GP ennen paluuta Eurooppaan.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero