Ajo Motorsportin Marquez teilattiin rajusti ulos radalta Aragonissa

Hyvän startin ottanut Marquez oli mukana kärjessä kun kuljettajat kaarsivat ensimmäiseen kaarteeseen. Marquezin kilpailu päättyi kuinkin saman tien, kun takaa tullut kuljettaja jarrutti itsensä kumoon keilaten Marquezin samalla mukanaan ulos kilpailusta. Pyörän vaurioiduttua kaatumisessa oli espanjalaisnuorukaisen pakko jättää kilpailu kesken.

Suomalaistallin värejä kilpailussa piti yllä kärkiryhmän perään ampaissut Avant Mitsubishi Ajo -väreissä ajava saksalainen Sandro Cortese. Cortese jäi lähdössä hieman kärjestä, mutta nousi nopeasti taistelemaan sijoista 3 ja 4. Rengasongelmista kilpailun loppupuolella kärsinyt saksalainen ylitti maalilinjan lopulta sijalla 5. Kilpailun voittoon ajoi Pol Espargaro.

– Jo lähdössä meillä oli hieman ruuhkaa ja muutama kuljettaja vaihteli ajolinjoja suoralla. Käänsimme kuitenkin normaalisti ensimmäiseen kaarteeseen, kun yhtäkkiä kesken kaarteen pyörä vain lyötiin altani ja lensin asfalttiin, kertoi Marc Marquez.
– Pyöräni kaasukahva särkyi kaatumisessa täysin enkä pystynyt jatkamaan kilpailua. Olen tietenkin todella pettynyt, sillä luulen että olisimme tänään pystyneet taistelemaan voitosta, jatkoi nuori espanjalainen.

– Lähtöni ei ollut tänään paras mahdollinen, mutta pääsin nopeasti kärkiryhmän vauhtiin kiinni. Meillä oli tiukkaa taistelua Vazquezin kanssa. Lopulta renkaani alkoivat luistella ja vaikka olin jo saanut kasvatettua eroa Vazqueziin, nousi hän takaisin ohitseni, kommentoi Sandro Cortese.

Tallipäällikkö Aki Ajo ei ollut Marquezin kaataneen Krummenacherin toimintaan tyytyväinen:
– Hyvien aika-ajojen jälkeen tämä oli tietysti iso pettymys meille. Toivotaan nyt että tämä ei maksa meille liikaa mestaruustaistelussa.
– Kaikilla kuljettajilla näytti olevan ongelmia renkaiden kanssa, mutta Sandro näytti tänään olevan kuluneilla renkailla todella varovainen, jatkoi Ajo.

Kahdentoista ajetun osakilpailun jälkeen Marc Marquez on MM-sarjassa kolmantena 11 pistettä MM-sarjaa johtavan Nicolas Terolin perässä. Sandro Cortese on MM-pisteissä sijalla 5.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero