Ajo Motorsportin Marquez kolmas Ranskassa

Suomalaistalli Ajo Motorsportin Derbi-kaksikko, espanjalainen Red Bull Ajo Motorsport väreissä kilpaileva Marc Marquez ja saksalainen Avant Mitsubishi Ajo väreissä ajava Sandro Cortese, starttasi hyvän aika-ajon jälkeen eturivistä tämän päivän Ranskan Grand Prix osakilpailuun Le Mansin radalla. Pian lähdön jälkeen asettuivat niin Marquez kuin Cortesekin kärjen pääryhmään taistelemaan palkintokorokepaikoista.

Marquez nousi lopulta hienosti sijalle kolme, ajaen kilpailun lopussa vielä uuden rataennätyksen. Samassa ryhmässä tallikaverinsa kanssa taistellut Cortese ylitti maalilinjan sijalla kuusi. Kilpailun voittoon ajoi Pol Espargaro.

Marquez ja Cortese ovat MM-pisteissä sijoilla 5 ja 7. MM-sarjan johdossa kolmen ajetun osakilpailun jälkeen on Nicolas Terol.

MARC MARQUEZ, RED BULL AJO MOTORSPORT:
”Kilpailun loppu oli todella tiukka. Smith halusi kolmannen sijan kuten minäkin, ja niinpä meillä oli aika tiukka taistelu vielä aivan viimeisissä kaarteissa. Kolmas sija on todella hyvä MM-pisteiden kannalta ja uskon että Mugellossa olkapääni on parempi ja pystymme taistelemaan vieläkin paremmista sijoituksista.”

SANDRO CORTESE, AVANT MITSUBISHI AJO:
”Lähtöni ei onnistunut ihan nappiin tänään, mutta löysin hyvin rytmin ja pääsin mukaan taistelemaan palkintokorokesijoista. Kuudes sija on ihan OK tulos ja saimme hyvin pisteitä, mutta en silti ole siihen täysin tyytyväinen sillä meillä olisi ollut mahdollisuus nousta korkeammallekin. En vain saanut puristettua itsestäni enempää irti kilpailun lopussa tänään.”

TALLIPÄÄLLIKKÖ AKI AJO:
”Kilpailu ei lähtenyt liikkeelle aivan niin hyvin kuin olimme suunnitelleet, mutta Marc ja Sandro nousivat kuitenkin nopeasti mukaan kärjen pääryhmään. Marc oli olkapään takia selvästi aika väsynyt kilpailun jälkeen, joten nousu kolmannelle sijalle oli häneltä erinomainen suoritus. Kokonaisuutena kaiken kaikkiaan hyvä ja ehjä viikonloppu, joten tästä on hyvä jatkaa. Marcin olkapää on varmasti paremmassa kunnossa seuraavaan osakilpailuun mennessä, joten ajatukset käännetäänkin nyt kohti Mugelloa.”

Uusin numero