Ajo Motorsportin Marquez kauden kymmenenteen voittoonsa Portugalissa

Jännittävä kilpailu ajettiin lopulta kahdessa osassa, vesisateen keskeyttäessä kilpailun ennen puoltaväliä. Saksalaiskuljettaja Cortese kaatui valitettavasti ulos kilpailusta jo alkukierroksilla, mutta MM-sarjaa 12-pisteellä ennen Portugalia johtanut Marquez oli kilpailussa toisena kun vesisade keskeytti kilpailun.

– Kiihdytin ensimmäisestä kaarteesta normaaliin tapaan, kun perä lähti aivan yllättäen alta enkä ehtinyt tehdä mitään. Samaan paikkaan kaatui useampikin kuljettaja, ja yksi pyöristä osui ikävästi jalkaani. Kaikki on kuitenkin kunnossa ja tähtäämme jo Valenciaan, vaikka tämä olikin tietysti pettymys meille, kertoi Cortese.

Uusintastarttiin Marquez olisi startannut toisesta ruudusta, mutta vielä kostealla radalla espanjalainen kaatui ennen kuin ehti lähtöruudukkoon. Nuorukainen kurvasi takaisin varikolle, jossa suomalaistiimi korjasi Derbin nopeasti kilpailukuntoon.
– Rata vaikutti kuivalta ja koitin saada renkaita lämpimäksi ennen starttia. Yksi kohta radasta oli kuitenkin vielä aivan märkä ja kaaduin. Olin tietenkin todella harmissani virheestäni ja koitin päästä nopeasti jatkamaan jotta tiimini voisi korjata pyörän, harmitteli Marquez vielä kilpailun jälkeen.

Lopulta Marquez starttasi muiden takaa ratkaisevaan kilpailun toiseen osuuteen. Huikean startin jälkeen Marquez taisteli pian jo kärkikolmikossa. Kärkikolmikon taistelu huipentui tiukkaan viimeiseen kierrokseen, jonka päätteeksi Marquez ohitti ruutulipun ensimmäisenä jo kymmenennen kerran tällä kaudella.
– Tämä voitto on omistettu tiimille. He korjasivat pyöräni todella nopeasti kuntoon ja pääsin mukaan kilpailuun. Nämä pisteet olivat meille todella tärkeitä, joten olen tietysti todella tyytyväinen. Meidän täytyy kuitenkin keskittyä tiukasti vielä Valencian osakilpailuun, jatkoi Marquez.

– Päivä oli kyllä varsin erikoinen. Tilanne on aina vaikea kun kilpailu keskeytetään. Ja kun kuljettaja vielä kaatuu matkalla lähtöruudukkoon, tuntuu tilanne katastrofilta. Onnistuimme kuitenkin saamaan Marcin mukaan starttiin ja hänen suorituksensa kilpailussa oli kyllä erinomainen. Meillä oli erilaisia strategiavaihtoehtoja mietittynä valmiiksi ja sovimme jo etukäteen, että lopullisen valinnan tekee kuljettaja tilanteen mukaan. Toki tämän päivän pisteet olivat meille tärkeät, mutta kausi on kuitenkin vielä kesken, kommentoi huojentunut tallipäällikkö Aki Ajo vaiherikasta kilpailua.

Marquez lähtee kauden päätösosakilpailuun 17 MM-pisteen etumatkalla ennen Nicolas Terolia. Sandro Cortese on MM-pisteissä sijalla 7.

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero