Ajo Motorsportin Marquez kauden kuudenteen voittoonsa

Toisesta ruudusta kilpailuun startannut Marquez otti lähdöstä johtopaikan haltuunsa, saaden kuitenkin pian seurakseen Nicolas Terolin. Kärkikaksikko onnistui lopulta karkaamaan muulta ryhmältä, ja muutama kierros ennen ruutulippua Marquez onnistui vielä tekemään ratkaisevan eron kilpakumppaniinsa Teroliin napaten lopulta tyylipuhtaalla suorituksella kauden kuudennen voittonsa. Suomalaistallin Avant Mitsubishi Ajo -väreissä kilpaileva saksalainen Sandro Cortese oli tallikaverinsa Marquezin tapaan huippuvireessä. Hyvän lähdön ottanut Cortese oli alusta saakka mukana kilpailun kärkiryhmässä. Tiukasti viimeiseen kaarteeseen saakka kolmannesta sijasta taistellut Cortese ylitti maalilinjan lopulta sijalla 5.
Marquez johtaa MM-sarjaa, kun kauden 17 kilpailusta on ajamatta 6. Cortese on MM-pisteissä sijalla 5.

MARC MARQUEZ, RED BULL AJO MOTORSPORT:
”Muutaman edellisen kilpailun jälkeen tämä voitto oli meille todella tärkeä. Koitin ajaa kilpailun alun järkevästi ja katsoa Nicolasin kanssa kärjessä mitä tapahtuu, sillä tiesin että hän on kovin vastus tänään. Onnistuimme lopulta tiimin kanssa säädöissä hyvin, ja kilpailun lopussa tuntuma käytetyillä renkailla oli todella hyvä ja pystyin ajamaan kovia kierrosaikoja.”

SANDRO CORTESE, AVANT MITSUBISHI AJO:
”Tänään lähtö onnistui hyvin ja pääsin heti mukaan kärkiryhmään. Löysin nopeasti hyvän rytmin ja meillä oli todella hyvät säädöt tänään, ehkä vaihdelaatikon välityksillä olisimme saattaneet saada pelattua tilannetta Efrenin kanssa vielä vähän helpommaksi. Fiilis on nyt hyvä, joten tästä lähdetään kohti Aragonia taistelumielellä.”

TALLIPÄÄLLIKKÖ AKI AJO:
”Marc ajoi parin hieman epäonnisemman kilpailun jälkeen tänään todella hienon ja taktisesti onnistuneen kilpailun ja Sandro oli hyvässä vauhdissa heti lähdöstä. Löysimme lopulta hyvät säädöt tälle päivälle, ja Marc sai vielä hieman lisää vauhtia Terolin kanssa ajaessaan. Sandron vaihdelaatikon isoimpien vaihteiden välitys olisi ehkä voinut olla aavistuksen lyhyempi, se olisi ehkä helpottanut taistelua hieman.”

Tiedote: Sami Haanpää

Uusin numero