Ajo Motorsportin Marquez ajoi IRTA-testien nopeimman ajan

Kauden 2008 maailmanmestaritallin, suomalaisen Ajo Motorsportin, kuljettajakaksikko oli kovassa vauhdissa Espanjassa Valencian radalla maanantaina alkaneissa kolmipäiväisissä virallisissa IRTA-testeissä.

Suomalaistallin ”superkaksikko”, Red Bull Ajo Motorsport -kuljettaja Espanjalainen Marc Marquez ja Avant Intact Ajo Motorsport -kuljettaja Saksalainen Sandro Cortese, pääsee seuraavan kerran tositoimiin jo lauantaina, kun toinen kolmesta IRTA-testistä käynnistyy Jerezin legendaarisella radalla.

Derbin RSA-pyörää kuljettava Red Bull Ajo Motorsportin Marquez vastasi keskiviikkona päättyneiden kolmipäiväisten testien nopeimmasta ajasta. Marquez ajoi nopeimman aikansa tiistaina kuivissa mutta kylmissä olosuhteissa, alittaen ajallaan 1:40,280 edellisvuoden maailmanmestarin Julian Simonin kauden 2009 Grand Prix -kilpailun paalupaikka-ajan peräti yli 1,2 sekunnilla. Tiistai-iltapäivän session sekä keskiviikon märät olosuhteet selvästi työhön tyytyväinen ryhmä päätti jättää välin ja aloittaa työn tulevaa Jerezin testiä varten.

Myös Derbin RSA-pyörää käskevä Avant Intact Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Cortese oli hyvässä vauhdissa ajaen oman nopeimman aikansa varsin kylmänä ensimmäisenä testipäivänä. Toisena testipäivänä Cortese menetti hieman rata-aikaa pienen kaatumisen johdosta, mutta pääsi jatkamaan testejä lähes suunnitellusti jo iltapäivällä. Myös Cortese päätti jättää viimeisen testipäivän huonot olosuhteet väliin ja keskittyä seuraaviin testipäiviin Jerezissä.

MARC MARQUEZ, RED BULL AJO MOTORSPORT:
”Olen todella tyytyväinen saavuttamiimme kierrosaikoihin, varsinkin kun sekä tiimi että pyörä tuntuvat sopivan minulle todella hyvin. Emme ole edes keskittyneet vielä varsinaisiin kierrosaikoihin, vaan olemme työskennelleet perussäätöjen ja uuden pyörän kanssa jotta olemme valmiina kun kausi alkaa.”

SANDRO CORTESE, AVANT INTACT AJO MOTORSPORT:
”Tuntuu mahtavalta olla taas tositoimissa. Olemme työskennelleet perussäätöjen kanssa ja hakeneet hyvää tuntumaa pyörään. Rataolosuhteet eivät ole olleet nyt parhaat mahdolliset ja kaaduinkin eilen, mutta kaikki on kunnossa ja toimii moitteetta, joten odotan jo työn jatkamista Jerezissä!”

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Olemme tehneet rajusti töitä läpi talven, ja olikin jo aika siirtyä radalle tositoimiin. Ensimmäiseksi IRTA-testiksi, ja vielä näissä olosuhteissa, olen todella tyytyväinen niin Marcin kuin Sandronkin työhön. Olemme tehneet paljon töitä parin viimepäivän aikana, ja saavuttaneet hyviä kierrosaikojakin.”

Uusin numero