Ajo Motorsportin Marc Marquez huippuvauhdissa

Ensimmäisen testipäivän sateen jälkeen testiohjelmaa saatiin jatkaa kuivissa mutta varsin viileissä olosuhteissa.

Vasta 16-vuotias Marquez ajoi kolmen testipäivän aikana paljon kierroksia, ja vaikka varsinainen huippukierrosaika ei kuulunutkaan testiohjelman tavoitteisiin, ajoi kolmatta kauttaan MotoGP-sarjassa aloittava Marquez parhaimpanaan yli sekunnin kovempaa kuin kevään kilpailuissa. Marquezin paras kierrosaika testeissä oli 1:47,3, joka on vain noin 0,3 sekuntia virallisesta rataennätyksestä. Marquez taustajoukkoinen huokuikin tyytyväisyyttä testien jälkeen yhdessä Ajo Motorsportin henkilökunnan kanssa.

Tallipäällikkö Aki Ajo: ”Torstain ensimmäinen ajopäivä ajettiin käytännössä märällä, mutta sitten saimme ajaa kuivalla joskin todella kylmällä radalla. Testit sujuivat todella hyvin ja nuoresta iästään huolimatta Marc on todella kova tekemään töitä, ja hän keskittyy täysipainoisesti työhönsä. Viimeisenä testipäivänä lauantaina Marc ajoi tasaisesti huikean kovia kierrosaikoja, joten olemme todella tyytyväisiä, ja tästä on tietysti hyvä lähteä talveen jatkamaan valmisteluja tulevaa kautta varten.”

Marc Marquez: ”Uusi pyöräni on hyvin erityyppinen kuin aiemmin, joten minulle oli tärkeää päästä ottamaan siihen tuntumaa jo ennen kevään testejä. Näin tiedän talven aikana paremmin mihin keskittyä ja miten valmistautua tulevaan kauteen. Testit sujuivat hyvin, ja henki tallin sisällä on todella positiivinen. Odotan jo innolla seuraavia testejä.”

Uusin numero