Ajo Motorsportin kvartetti kympin joukossa Silverstonessa

Parhaasta vauhdista vastasi Red Bull KTM Ajo Factory Racing Teamin saksalaiskuljettaja Sandro Cortese, joka ylsi kolmanneksi. Podiumsijoitus oli Corteselle jo kauden viides.

Cortesen tiimikavereista britti Danny Kent kiirehti kuudenneksi ja australialainen Arthur Sissis oli kahdeksas. AirAsia-SIC-Ajo-tiimin malesialainen Zulfahmi Khairuddin leikkasi maalilinjan seuraavalla sijalla.

– Todella vahva esitys ja kokonaisuus kuljettajiltamme. Eihän tähän voi olla muuta kuin tyytyväinen, totesi tallipäällikkö Aki Ajo.

Cortese ajaa uransa
parasta kautta

Kilpailun voittajaksi viiletti espanjalainen Maverick Vinales 0,933 sekunnin erolla maanmiehensä Luis Salomiin. Cortese kävi tuiman taistelun toisesta sijasta. Se taistelu kääntyi viimeisten mutkien ohituksen myötä 90 tuhannesosasekunnin turvin Salomin eduksi.

– Minulla oli kilpailun alussa pieniä ongelmia, mutta saatuani rytmin päälle ajoin lopun tosiaankin aivan maksimisuorituksella. Kolmas sija on ok ja nämä olivat taas tärkeitä pisteitä kokonaisuutta ajatellen, painotti Cortese.

Vinales nousi voittonsa ansiosta MM-johtoon. Cortese hiillostaa häntä tosin vain kahden pisteen päässä. Kolmantena oleva Salom on jäänyt kärjestä 30 pistettä.

– Ei tuo kahden pisteen ero ole tässä vaiheessa käytännössä yhtään mitään, enkä ole siitä lainkaan huolissani. Olen erittäin luottavainen, sillä ajan urani parasta kautta, vahvisti Cortese.

Cortese on voittanut tällä kaudella yhden osakilpailun. Seuraava on tuloillaan milloin tahansa.

– Silverstonessa tuuli vaihteli siksi paljon, että Sandron pyörään jäi kilpailuun ehkä vähän liian pitkät välitykset, tuumi Ajo.

Kent ja Sissis tekivät
kumpikin hienon nousun

Hienon nousun Sissisin tavoin tehnyt ja tähän mennessä kauden parhaan sijoituksensa ajanut Kent jäi voittajasta 8,637 sekuntia. Sissis tuli vain kymmenyksen Kentin takana.

– Ehdottomasti paras viikonloppuni tällä kaudella. Hienoa, että se osui vielä kotiyleisön eteen, iloitsi Kent.

Sissis ei ole kainostellut ensimmäisellä MM-kaudellaan. Päinvastoin, sillä hän on tullut ennakkoluulottoman väkevästi mukaan kärjen välittömään tuntumaan.

– Taas yksi hirmuhyvä viikonloppu Sissisiltä. Hänen samoin kuin Kentin nousut kohti kärkeä olivat upeita. Kummallakin kuljettajalla on pää kunnossa ja työssä tekemisen meininki. Varsinkin Kent otti Silverstonessa selkeän stepin eteenpäin, kehui Ajo.

Khairuddin taas
tasaisen hyvä

Sarjassa seitsemäntenä oleva Khairuddin jatkoi vahvoja esityksiään.

Siitä kertoo 17 kierroksen kilpailussa sarjan pisimmällä, eli 5,9 kilometrin mittaisella radalla ajettu yhdeksäs sija samalla sekuntimäärällä voittajasta jääneenä.

– Olen tyytyväinen, että ylsin jälleen näinkin lähellä kärkeä. Pystyin tekemään sen siitäkin huolimatta, että minulla ei ollut tällä kertaa koko viikonlopun aikana ehkä ihan yhtä hyvä luottamusta pyörään kuin aikaisemmissa kilpailuissa, arvioi Khairuddin.

MM-sarja jatkuu vajaan kahden viikon kuluttua Assenin radalla Hollannissa. Edessä on tiukka rypistys ennen kesälomaa, sillä Hollannin jälkeen ajetaan viikon välein edelleen Saksan ja Italian osakilpailut.

Uusin numero