Ajo Motorsportin kuljettajien vauhti kohdallaan Jerezissä

Tallipäällikkö Aki Ajo oli varsin tyytyväinen kaikkien viiden kuljettajansa työhön ja tuloksiin kolmipäiväisissä testeissä ennen 20. maaliskuuta Qatarissa käynnistyvää MM-kautta.
– Hyvä kokonaisuus ja testijakso koko viisikolta. Lähdemme luottavaisin mielin MM-kauteen. Takana on raskas talvi, mutta olemme kaikilta osin hyvin aikataulussa. Pitää koputtaa oikein puuta, kertoi Ajo.
Yhteensä yhdeksän päivää kattaneen talvikauden edellinen testijakso vesittyi sateen vuoksi Estorilin radalla Portugalissa. Jerezissä ei sateesta ollut onneksi haittaa kuin ensimmäisenä iltapäivänä.
– Pääsimme ajamaan Jerezissä kaksi päivää kuivalla kelillä ja se teki terää tähän kohtaan. Nämä päivät pelastivat talvitestien osalta paljon, painotti Ajo.

Folger viisikon nopein

Ajo Motorsportin Derbi-kuljettajista espanjalainen Efren Vazquez ajoi seitsemänneksi, ranskalainen Johann Zarco kahdeksanneksi ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin 23. kovimman kierrosajan. Ajat olivat 1.48,391, 1.48,425 ja 1.51,074.
Red Bull Ajo Motorsportin Aprilia-kuljettajista saksalainen Jonas Folger ylsi suomalaistallin kuljettajista korkeimmalle, eli neljänneksi ja britti Danny Kent 13:nneksi yhteensä 29 kuljettajan joukossa. Pohjat ajaneesta espanjalaisesta Hector Faubelista 0,579 sekuntia jääneen Folgerin nopein kierros kulki lukemissa 1.48,022 ja Kentin 1.1.49,517.
– Kaikki kuljettajat pääsivät ajamaan pitempiä vetoja ja hakemaan sitä kautta kisatuntumaa. Jos joitain ongelmia ilmeni, niin ne olivat suhteellisen pieniä, totesi Ajo.

Zarco nousi jo lähes Vazquezin tasolle

Vazquezia voidaan pitää kokemuksen ja aiemman menestyksen osalta suomalaistiimin eräänlaisena ykkösnyrkkinä.
– Minulle jäi todella hyvä fiilis näistä testeistä. Tiedän, että tulosliuska ei kerro aivan täyttä totuutta tämän hetkisestä tasostani. Kierrokseni jäivät vähemmällä sunnuntaina aamupäivällä, jolloin parhaat ajat ajettiin.
Zarco liikkui kaikki kolme päivää ajallisesti samalla tasolla Vazquezin kanssa.
– Zarco teki tosi hyvää työtä. Hän voi lukeutua hyvinkin alkavan kauden yllättäjiin, vinkkasi Ajo.
Vielä kokemattomalle Khairuddinille käytännössä jokainen kierros merkitsee uutta askelta nousujohteisella uralla.
– ”Fahmi” on muuttanut täysin ajotyyliään ja hän ajoi hyvin Jerezissä. Tasaista työtä ilman ainuttakaan kaatumista, kehaisi Ajo.
Folger puolestaan osoitti, että hän on nyt valmis todelliseen läpimurtokauteensa, jolloin kaikki on mahdollista.
– Vahva ja motivoitunut esitys. Folger tulee olemaan kova MM-sarjassa. Kapasiteetti menestykseen on aivan toista luokkaa kuin aikaisemmin ja hän tiedostaa sen myös itse, muotoili Ajo.
Ensimmäiseen MM-kauteensa valmistautuva Kent eteni vielä kauden ensimmäisissä testeissä Valenciassa liiankin innokkaasti, mikä kostautui kaatoina. Jerezissä kaikki oli toisin tältäkin osin.
– Kentilla oli allaan käytännössä toinen pyörä uuden tekniikan myötä. Jerezin testien ehdottomasti parasta Kentia nähtiin sunnuntaina iltapäivällä, jolloin hän paransi tuntuvasti aikaansa, vaikka muiden kierrosajat olivatkin jo laskusuunnassa, muistutti Ajo.

Tiedote: Kari Aho

Uusin numero