Ajo Motorsportin kuljettajatrio Indyn aika-ajon kärkikymmenikössä

Aki Ajon johtaman tiimin kuljettajista parasta vauhtia kauden yhdeksännen MM-osakilpailun aika-ajossa piti kuudenneksi sijoittunut australialainen Arthur Sissis.

Malesialainen Zulfahmi Kahiruddin kiirehti yhdeksänneksi ja sarjaa johtava Luis Salom kovista kolhuista huolimatta kymmenenneksi.

Salom kaatui rajusti, kun 40 minuutin mittainen aika-ajo oli ohittanut puolivälin. Mies palasi kuitenkin sitkeästi takaisin radalle ajaen parhaan aikansa 1.48,376 viimeisellä kierroksella.

– Päivä sujui hyvin kaatumisesta huolimatta, sillä olin aamun vapaassa harjoituksessa toiseksi nopein. En oikein itsekään vielä tiedä, mitä siinä aika-ajon kaatumisessa tapahtui. Vasen jalkani on nyt kipeä, mutta jos kivut hellittävät, niin uskon, että minulla on kaikki mahdollisuudet hyvään kisaan sunnuntaina, tuumi Salom.

Sissis viimeisteli aika-ajoon lukemat 1.48,095.

– Löysimme pyörään jo aamun harjoituksessa hyvät säädöt ja pistin aika-ajossa kaiken peliin uusilla renkailla. Kuudes lähtöruutu on MM-urani paras tähän mennessä. Fiilis on nyt hieno, mutta pidetään mielessä, että sunnuntain kisasta tulee varmasti vaikea, muistutti Sissis.

Khairuddin sai Salomin ja Sissisin tavoin hyvän vauhdin päälle jo aamun harjoituksessa.

– Teimme tiimin kanssa hyvää työtä ja löysimme pyörään sellaiset säädöt, jotka toivat minulle siihen paljon lisää luottamusta. Odotin aika-ajosta vähän kovempaakin sijoitusta, mutta hyvä näin. Yhdeksäs ruutu on tähän mennessä kauden parhaani.

 

Uusin numero