Ajo Motorsportin Khairuddin janoaa ensimmäistä GP-voittoa

Lopullinen läpimurto nähtiin viime vuonna ja lisää on luvassa alkavalla kaudella, joka merkitsee 21-vuotiaalle Fahmille kolmatta kautta suomalaistalli Ajo Motorsportin riveissä.

– Saavutin kaudella 2012 ensimmäiset kaksi podiumsijoitustani. Näin ollen ensi kauden yksi päätähtäimistäni on saavuttaa ensimmäinen voitto ja jos asiat menevät muutenkin hyvin, niin voin ajatella jopa maailmanmestaruutta, muotoilee Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin väreissä vahvasti nousujohteista uraansa jatkava Khairuddin.

Kehityskäyrä nousukiidossa

Malesiassa mittavaan kansansuosioon kohonneen Khairuddinin kehityksestä kertoo jo paljon sekin, että hään saavutti viime kaudella Moto3-luokassa 128 MM-pistettä, jotka riittivät seitsemänteen sijaan. Pisteissä petrausta edelliseen kauteen kertyi peräti 98.

Kauden 2012 kohokohdat sijoittuivat komeasti kotiyleisön eteen Sepangin radalle, jossa Khairuddin ajoi nappisilmät säihkyen uransa ensimmäisen paalupaikan ja podiumsijoituksen. Hän sijoittui kisassa toiseksi vain 28 tuhannesosaa maailmanmestaruuden varmistaneesta Ajo Motorsportin saksalaiskuljettaja Sandro Cortesesta jääneenä.

Kauden päättäneessä Valenciassa Khairuddin ylsi puolestaan kolmanneksi Cortesen ja niin ikään suomalaistallin riveissä kilpailleen britti Danny Kentin takana. Cortese ja Kent kilpailevat tulevalla kaudella Moto2-luokassa.

Tallipäällikkö Ajo on aina ihaillut Khairuddinin ammattimaista asennetta. Kaudella 2012 kolme eturivin lähtöpaikkaa lunastanut Fahmi on mestari nostamaan vauhtiaan GP-viikonvaihteiden kuluessa. Hän on viimeistään nyt kisakuski isolla alkukirjaimella kokemuksen kartuttua myös kärkiryhmässä ajamisesta.

”Keskityn seuraavan
stepin ottamiseen”

Khairuddin lukeutuu Moto3-luokan toisen MM-kauden ennakkokaavailussa yhdessä australialaisen tiimikaverinsa Arthur Sissisin tavoin siihen nippuun, joka heittää hanakasti haastetta kisasta toiseen mestarisuosikkien suuntaan.

Mestaruuden osalta kovimmat odotukset ladataan KTM:n tehdaspyörän alleen saavan Laglisse-tiimin espanjalaisen Maverick Vinalesin ja hänen maanmiehensä, Ajon nopeaan nippuun siirtyneen Luis Salomin harteille.

Khairuddinille kuvio on kaikin puolin otollinen.

– Tietenkin jokainen haluaa taistella maailmanmestaruudesta, mutta itse keskityn enemmänkin sen seuraavan merkittävän stepin ottamiseen, toteaa malesialaista rr-historiaa urakalla uusiksi kirjoittanut Khairuddin tuttuun tyyliinsä.

Khairuddin ei ole sortunut kehitystä ja menestystä hakiessaan koskaan oikopolkuihin. Sama vankkumaton asenne näkyy myös harjoittelussa. Valmistautuminen Valenciassa 12.-14. helmikuuta ajettaviin vuoden ensimmäisiin virallisiin testeihin on jatkunut käytännössä tauotta viime kauden jälkeen.

– Ei minulle ole ollut varaa viettää sen suuremmin vapaata. Tämä on sitä arvokasta aikaa, jolloin kohennetaan kuntoa ja haetaan sopivasti lisää voimaa henkilökohtaisen valmentajan valvovan silmä alla. Lisäksi treeniohjelmaan kuuluvat motocross ja supermoto ajotuntuman säilyttämiseksi.

Khairuddinin uran järjestyksessään 52. GP näkee päivänvalon, tai tässä tapauksessa paremminkin Qatarin tähtitaivaan 7. huhtikuuta Losailin valaistulla radalla ajettavassa MM-kauden avauksessa.

* Kuvassa Zulfahmi Khairuddin (oik.), Aki Ajo ja Moto3-luokan historian ensimmäisen maailmanmestaruuden voittanut Sandro Cortese. Kuva: Gold and Goose
 

Uusin numero