Ajo Motorsportin Kent ja Cortese eturiviin Motegissa

Britti Danny Kent nappasi nimiinsä uransa ensimmäisen paalupaikan, sarjaa vakuuttavasti johtava saksalainen Sandro Cortese oli kolmas ja malesialainen Zulfahmi Khairuddin neljäs. Tallipäällikkö Aki Ajon johtaman kvartetin vahvaa kokonaisuutta täydensi sijalle 14 ajanut australialainen Arthur Sissis.

– Ehjä ja onnistunut suoritus jälleen kerran koko nelikolta ja tästä on hyvää jatkaa. Tämä on ollut samalla myös hyvä alku raskaalle kolmen peräkkäisen kisaviikonlopun putkelle. Ei muuta kuin pyritään pitämään tämä kilpailukyky yllä myös sunnuntaina, linjasi Ajo.

Järjestyksessään 37. GP-kisaansa valmistautuva Kent viimeisteli pohjiksi ajan 1.58,371, joista Cortese jäi 0,298 ja Khairuddin 0,580 sekuntia. Sissisin ero kärkeen kirjattiin lukemin 1.315.

– Fiilis on hieno ensimmäisen paalupaikan jälkeen. Olen luottavainen, sillä ajaminen sekä pyörä ovat tuntuneet hyvältä koko viikonlopun ajan. Kilpailu on tietenkin se tärkein ja ainakin kisavauhti on nyt kohdallaan. Toivottavasti onnistun myös sunnuntaina, totesi Kent.

Kentin ja Sissisin tavoin Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin väreissä kiitävälle Corteselle eturivin lähtöpaikka on kauden 11:s.

Cortese johtaa sarjaa 51 pisteellä ja omaa voitolla teoreettiset mahdollisuudet maailmanmestaruuden varmistamiseen jo Japanissa, jos espanjalainen Luis Salom jää pisteittä ja hänen maanmiehensä Maverick Vinales ei yllä kolmen parhaan joukkoon. Vinales oli aika-ajossa toinen ja Salom kuudes.

– Keskityn omaan suoritukseen, taistelen voitosta ja en voi vaikuttaa muiden tekemisiin, kuittaa Cortese tilanteen.

Cortese lähtee kilpailuun kovassa iskussa.

– Viikonloppu on ollut todella hyvä. Olen pystynyt ajamaan koko ajan tasaisen hyviä kierrosaikoja, pyörä on hyvä ja minulla on eturivin lähtöpaikka.

Kauden seitsemäs paalupaikka ei jäänyt sekään kauas Corteselta.

– Paalupaikan saavuttaminen edellyttää vähän onneakin, jota minulla ei ollut tänään matkassa. Radalla oli lopussa todella paljon ruuhkaa ja minullakin oli sen myötä kaksi läheltä piti-tilannetta.

Uusin numero