Ajo Motorsportin Azmi on valmis nousemaan MM-sarjaan

Azmi ajoi Touchline SIC Ajo-tiimin KTM:llä nousujohteisen kauden CEV-sarjassa. Azmi kolkutteli podiumsijoituksia kauden päättäneessä Jerezin osakilpailussa, jossa hän sijoittui Moto3-luokassa neljänneksi.

Azmin maanmiehen ja tiimikaverin Aizat Malikin kohtaloksi koitui keskeytys kilpailun avauskierroksella.

Azmin suorituksen arvoa nostaa edelleen se, että hän ei ollut vielä täysin toipunut Valenciassa vatsaan kohdistuneesta kovasta tällistä.

– Olen erittäin tyytyväinen kauden päätökseen, vaikka en ollutkaan vielä sataprosenttisessa kunnossa Valencian tapahtumien jäljiltä. Koin kilpailun fantastisena ja pääsin taistelemaan ensimmäistä kertaa kärkijoukossa. Tämä on ollut erittäin opettavainen vuosi minulle ja vaikka odotukseni olivatkin ehkä hieman korkeammalla, niin kausi Espanjan sarjassa on merkinnyt minulle isoa askelta urallani, kertoi ensimmäiseen täysipainoiseen MM-kauteensa valmistelut käynnistävä Azmi.

Azmi päätyi Moto3-luokan yhteispisteissä 17:nneksi 24 pisteellä. Malik oli 40:s yhdellä pisteellä.

Moto3-luokan mestariksi ajoi ranskalainen Fabio Quartararo voitettuaan Jerezin kisan. Quartararo pystyi kukistamaan espanjalaisen Marcos Ramirezin loppujen lopuksi pisteellä.

Taistelu luokan kärjessä oli todella tiukka, sillä kolmanneksi sijoittunut espanjalainen Adrian Martin jäi mestarista vain seitsemän pistettä. Maria Herrera saapui Jereziin kärjessä, mutta hän päätyi sarjassa loppujen neljänneksi 13 pistettä Fabio Quartararon takana.

Kausi oli kuitenkin kaiken kaikkiaan upea naispuolisena kuljettajana CEV-sarjan historiaa kahden osakilpailuvoiton myötä tehneelle Herreralle. Herrera ajoi päättyneellä kaudella myös villin kortin MM-osakilpailun Espanjan Aragonissa.