Ajo Motorsportilla täydellinen avauspäivä Tshekin GP:ssä

Binder käynnisti Aki Ajon johtaman tallin täydellisen päivän painelemalla Moto3-luokan pohjiksi lukemat 2.08,047.

Binder kukisti Valentino Rossin KTM-tiimin Andrea Mignon 96 tuhannesosalla ja Hondalla kolmanneksi ajaneen Enea Bastianinin 0,172 sekunnilla. Binderin tiimikaveri Bo Bendsneyder päätyi 5,4 kilometrin mittaisella radalla 19:nneksi 1,461 sekuntia kärjestä.

– Fiilis on erittäin hyvä, kuten viikko sitten Itävallassakin. Parantamiseen varaa toki riittää, mutta olen tyytyväinen perjantain kahteen harjoitukseen, vahvisti Binder.

Binder tietää tiimeineen tasan tarkkaan, mikä suunta hienosäädössä on otettava.

– Vauhti ei ollut vielä parhaalla mahdollisella tasolla käytetyillä renkailla. Uusilla renkailla tilanne oli täysin toinen ja tunsin itseni silloin todella vahvaksi.

Perjantain kovimmat kierrosajat ajettiin kaikissa luokissa iltapäivän harjoitusjaksoilla.

Motokakkosten hallitseva maailmanmestari Zarco teki kylmähermoisesti jälleen kerran sen, mitä häneltä on jo useampaan otteeseen nähty. Zarco viimeisteli pohja-ajan 2.02,277 viimeisellä vedollaan.

Kokenut Thomas Lüthi pisti hänkin parastaan aivan lopussa iskeytyen ainoastaan kahden tuhannesosan päähän Zarcosta.

Tasaista oli muutenkin, sillä kolmanneksi sijoittunut Lorenzo Baldassarikaan ei jäänyt Zarcosta 59 tuhannesosaa enempää.

– Pito on täällä täysin erilainen kuin Itävallassa ja pyörään oli siksi vaikeaa löytää luottamusta ensimmäisessä harjoituksessa. Aamulla satoi pari pisaraa, mutta iltapäivällä keli oli jo tasaisempi. Fiilis oli hyvä renkaisiin, vauhti kohdallaan ja itseluottamus löytyi, kertoi Zarco.

Uusin numero