Ajo Motorsportilla on edessä kohtalon kisa Japanissa

Sarjaa yhdellä pisteellä ennen sunnuntaina Japanin Motegissa ajettavaa kauden neljänneksi viimeistä osakilpailua johtavan Zarcon taidot ja nopeus eivät ole kadonneet minnekään.

Mentaalipuoli ei ole kuitenkaan ollut täydessä tikissä, sillä Zarcolla on ollut vaikeuksia omaksua nykyistä tilannetta.

Zarcolla oli viime kaudella vain voitettavaa ja näytettävää, mikä kuvastui kaikessa tekemisessä. Nyt plakkarissa on siis jo yksi mestaruus ja sen päälle vielä MotoGP-luokan sopimus ensi kaudeksi Yamahan Tech 3-tiimiin.

Nälkä toiseen mestaruuteen on toki kova, mutta tavallaan turvattua tulevaisuutta on vaikea karistaa ajatuksista.

Zarcon ja Ajo Motorsportin osalta Japanin GP:stä kehkeytyykin eräänlainen kohtalon kisa ja kauden mahdollinen taitekohta suuntaan tai toiseen. Zarcon ajatukset on saatava pidettyä nyt vain tässä hetkessä ja jos tämä on tallipomo Aki Ajosta kiinni, niin se myös taatusti onnistuu.

– On totta, että en ole pystynyt säilyttämään muutamissa viime kisoissa sitä piste-etumatkaa, joka minulla jo oli. Ajattelen silti positiivisesti. Olen edelleen mahtavassa asemassa johtaessani MM-sarjaa ja se on tietenkin tärkeintä. Taistelemme ja teemme koko ajan töitä mestaruuden saavuttamiseksi, sanoo Zarco.

Hyvien muistojen varaan
ei voi tuudittautua

Zarcolla on hienoja muistoja Motegin 4,8 kilometrin mittaiselta Twin Ring-radalta.

Hän voitti siellä uransa ensimmäisen MM-osakilpailun kaudella 2011 Ajo Motorsportin riveissä ja silloisessa 125-kuutioisten luokassa kilpaillessaan.

Viime vuonna Motegi oli juuri se estradi, jossa Zarcon Moto2-mestaruus varmistui ainoan haastajan loukkaantumisen myötä jo hyvissä ajoin kisaviikonlopun alkaessa perjantaina. Zarco kruunasi koko komeuden voittamalla kisan.

Japani käynnistää huiman, viikon välein edelleen Australiassa ja Malesiassa jatkuvan kaukomaiden kiertueen.

– Tämä on se vaihe kaudesta, josta erityisesti pidän. Se on myös äärimmäisen raskas ja vaativa. Nämä kolme viikkoa ratkaisevat paljon maailmanmestaruuden osalta.

Zarcon niskaan ja siis vain pisteen päässä hengittää Alex Rins. Sam Lowes ilmoittautui takaisin mestaruusvääntöön voittamalla edellisen kisan kolme viikkoa sitten Aragonissa. Lowesilla on tosin matkaa Zarcoon vielä 40 pistettä.

Zarcon tavoin myös Rins ja Lowes nousevat ensi kaudella kuninkuusluokkaan. Rins siirtyy Suzukille ja Lowes jo reilu vuosi sitten solmitun sopimuksen myötä Aprilialle.

Uusin numero