Ajo Motorsportilla musta Moto2-lauantai Jerezissä

MM-pisteissä kolmantena oleva Zarco jäi uransa viidennen paalupaikan poimineesta ja sarjaa johtavasta Sam Lowesista 0,763 sekuntia.

Moto2-luokan tasaisuudesta ja arvaamattomuudesta kertoo jälleen paljon se, että aika-ajon 20 nopeinta kuljettajaa mahtui sekunnin sisään.

Lowesin rinnalle eturiviin rullaavat Jonas Folger ja Sandro Cortese. Tiukkaa oli, sillä Folger jäi pohjista 28 ja Cortese 31 tuhannesosaa. Neljänneksi päätynyt Thomas Lüthikaan ei hyytynyt Lowesille 72 tuhannesosaa enempää.

– Vaikea aika-ajo ja olen kaukana takana lähtöruudukossa. Kisan alusta tulee haastava, koska kaikki kuljettajat ovat vahvoja ja erot ovat minimaalisia, Zarco alleviivaa.

Zarcolle lauantai oli kauttaaltaan äärimmäisen hankala kuljettajien läpikotaisin tuntemalla 4,4 kilometrin mittaisella andalusialaisradalla. Zarco oli aika-ajoa edeltävässä harjoituksessa vasta 19:s. Perjantain treenien jälkeen mestari löytyi vielä sijalta seitsemän.

– Vaikka tänään vaikutti siltä, että olosuhteiden puolesta kierrosaikaan olisi voinut tulla parannusta, niin en silti pystynyt siihen. Ajaminen ei vain tuntunut hyvältä. Itseluottamusta pitää hakea huomenna warm up-session kautta. On tärkeää pystyä aloittamaan kisa vahvasti, ajaa viisaasti ja ohittaa nopeasti niin monta kuljettajaa kuin mahdollista.

Zarcon tavoite siintää kärkiryhmässä ja pientä lohtua tilanteeseen tuo se, että hänen ei tarvitse käynnistää kisaa aika-ajosijoituksen tuomasta kuudennesta rivistä. Moto2-luokassa langetettiin yhdelle kuljettajalle penaltia, mikä nostaa Zarcon viidenteen lähtöriviin.
 

Uusin numero