Ajo Motorsportilla mallikas avauspäivä Valencian testeissä

Tallipäällikkö Aki Ajon johtama kuljettajakolmikko – espanjalainen Luis Salom, malesialainen Zulfahmi Khairuddin, australialainen Arthur Sissis – jatkoi Valenciassa mallikkaasti siitä, mihin se viime viikolla jäi Almeriassa ajetuissa yksityistesteissä.

Vaikka kierrosajat eivät olekaan työntäyteisen testiurakan päällimmäisin anti, niin tiimin kuljettajien vauhti osoittautui olevan jo tässä vaiheessa odotetun korkealla tasolla. Salom oli tiistain toiseksi, Khairuddin neljänneksi ja Sissis yhdeksänneksi nopein.

– Moni asia on vielä uutta ja töitä on toki paljon edessä, mutta suunta on ehdottomasti oikea, sanoi Ajo.

Valenciaan on luvattu täksi viikoksi poutasäätä, mutta aamulla radan lämpötila pysytteli pitkään vain kymmenen asteen tuntumassa. Red Bull KTM Ajo-tiimin kuljettajat odottelivat monien muiden tavoin reilun tunnin ennen kuin aika oli kypsä siirtyä radalle.

Pohja-ajasta reilun kymmenyksen jäänyt Salom oli tyytyväinen päivän antiin yhdestä pienestä, neljän kilometrin mittaisen radan viidenteen mutkaan osuneesta kaatumisesta huolimatta.

– Löysin jo Almeriassa hyvän fiiliksen pyörään. Pyörä toimii erittäin hyvin ja tiimi tekee lujasti töitä. Kaikilta osin mainio ensimmäinen testipäivä Valenciassa, summasi Salom.

Khairuddinin hymy oli syystäkin herkässä. Almeria opetti jälleen paljon Valenciaan tultaessa.

– Olen todella iloinen. Pyörä toimi täydellisesti ja vauhti oli alusta alkaen kohdallaan heti ensimmäisenä päivänä. Pystyin ajamaan paljon kierroksia ja tunsin itseni varsin luottavaiseksi mutkissa ja jarrutukissa. Tietenkin kohentamisen varaa vielä riittää, mutta olen varma, että seuraavat päivät ovat vielä parempia.

Sissis oli jopa hieman yllättynyt siitä, kuinka kipakkaan kyytiin hän heti kättelyssä ylsi.

– En usko, että olisin pystynyt ajamaan tänään enää yhtään kovempaa. Keskityin aamulla etsimään hyvän fiiliksen pyörään, onnistuin siinä ja löysin nopeasti terävän vauhdin. Kierrosaikani olivat vahvoja, mutta pystyn parantamaan tästä vielä ainakin vähän enemmän, lupasi toiseen MM-kauteensa valmistautuva Sissis.

Valencian testit jatkuvat keskiviikkona ja torstaina.

* Kuva: Red Bull KTM Ajo

Uusin numero