Ajo Motorsportilla jo 18 podiumsijoituksen putki Moto3:ssa

Ajon joukot lähtevät kasvattamaan tuota mittavaa saldoa tulevana viikonvaihteena Katalonian GP:n merkeissä Montmelon radalla Barcelonassa.

Lähtökohdat kauden kuudenteen osakilpailuun ovat mainiot, sillä MM-pisteissä toisena oleva Red Bull KTM Ajo-tehdastiimin Luis Salom saapuu kotiyleisönsä eteen vajaat kaksi viikkoa sitten Mugellossa ajetun Italian GP:n voitto vyöllään.

– Iskimme suunnitellusti ja onnistuneesti Mugellossa, mikä merkitsi tavallaan taas uuden aikakauden alkua Salomille. Mugello oli meille erittäin tärkeä kisa, painottaa Ajo.

– Montmelo on sekin hyvä rata Salomille. Pitää kuitenkin muistaa, että kaikki espanjalaiskuljettajat ovat tosi nopeita heille tutulla radalla. Uskoisin, että seuraava osakilpailu Hollannin Assenissa on vielä vähän otollisempi Salomille, jatkaa Ajo.

Salom ja hänen tiimikaverinsa, malesialainen Zulfahmi Khairuddin sekä australialainen Arthur Sissis ajoivat Italian kisan jälkeen onnistuneet testit Mugellossa, jossa pääpaino oli rungossa ja jousituksessa.

– Löysimme testeissä muutamia mielenkiintoisia juttuja ja varmistimme niiden toimivuuden. Meille on tulossa Barcelonaan uusia osia ja kokonaan uudentyyppinen takaiskunvaimennin, kertoo Ajo.

Salom innoissaan kotikisasta

Viime vuonna MM-hopeaa saavuttanut Salom on löytänyt urallaan uuden vaihteen Ajon siipien suojissa. Aiemmin ehkä turhankin tulisieluisena kuljettajana tunnettu Salom on saanut otteisiinsa ensisijaisesti varmuutta, tasaisuutta ja myös sopivan ripauksen rauhallisuutta. Nopeuttahan Mallorcan mieheltä ei ole milloinkaan puuttunut.

– Lähden todellakin innokkaana Montmelossa ajettavaan kauden toiseen kotikilpailuun. Kilpailemien Espanjassa on aina mahtavaa ystävien ja fanien kannustuksen siivittämänä. Se on ainutlaatuista.

Salom pitää Montmelon 4727 metrin mittaisesta radasta, jonka yllä aurinko helottaa näillä näkymin kirkkaalta taivaalta läpi viikonvaihteen.

– Mieleeni oleva rata on leveä ja sieltä löytyy paljon nopeita mutkia. Syystä tai toisesta en ole vielä tähän mennessä saavuttanut hyvää tulosta tästä GP:stä, joten motivaatio on tältäkin osin varsin korkealla. Luvassa on hieno kisa, sanoo Salom.

MM-pisteissä kahdeksantena oleva Khairuddin säväytti viime vuonna Kataloniassa ajamalla aika-ajossa toiseksi. Kisassa hän oli kahdeksas ja Salom kymmenes.

– Katalonian GP tuo minulle erityisen fiiliksen myös siltä osin, että tunnen olevani osittain täkäläinen, sillä asun kisakaudella Barcelonassa, hymyilee Khairuddin.

– Nopea rata on mahtava ja sen on istunut aina ajotyyliini. Tosin tällä kertaa luvassa on aiempaakin haastavampaa, koska luokasta löytyy yhä enemmän todella nopeita kuljettajia. Töitä on paiskittava taas lujasti erityisesti harjoituksissa ja aika-ajossa, jotta pystyn pohjustamaan itselleni mahdollisimman hyvät lähtöasetelmat sunnuntain kilpailuun.

Sissis on pisteissä sijalla 13 Barcelonaan tultaessa. Vauhti riittää Khairuddinin tavoin syvälle kärkikymmenikköön.

– Olen janonut Mugellon testien jälkeen paluuta pyörän selkään ja tekemään hyvää tulosta. Montmelo ei lukeudu suosikkiratojeni joukkoon, mutta se ei tarkoita sitä, ettenkö pitäisi siitä. Pitkä oikealle taittuva kolmoskaarre ja vasemmalle kaartava seitsemäs mutka ovat minusta täällä ne parhaat paikat.

Toista MM-kauttaan ajava Sissis täyttää lauantaina, eli aika-ajopäivänä 18 vuotta.

– Lauantai tulee olemaan erityinen päivä ja haluan juhlistaa sitä hyvällä sijoituksella.
 

Uusin numero