Ajo Motorsport teki historiaa moottoripyöräurheilun katedraalissa

Ajo Motorsportilla on takanaan jo 13 kautta MotoGP-sarjan pienimmässä luokassa. Uusin aluevaltaus, eli Moto2-luokka kulkee sekin heti kättelyssä mallikkaasti Zarcon johtaessa sarjaa.

Viime lauantai merkitsi suomalaistallin historiassa ensimmäistä kertaa, kun se pääsi juhlimaan saman GP:n yhteydessä kahta MM-osakilpailuvoittoa.

– Lauantai oli erittäin spesiaali ja hämmästyttävä päivä. Oli suuri ilo nähdä kahden kuljettajamme ajavan voittoihin. Johann ja Miguel tekivät molemmat mahtavaa työtä ja Brad (Binder) sekä Karel (Hanika) ajoivat hekin tosi hyvät kilpailut, Ajo viittaa kahden muun Moto3-luokan kuljettajansa puoleen.

Ajo on saavuttanut tallipäällikkönä jo kolme maailmanmestaruutta. Assenin menestys nousee arvoasteikossa hyvin lähelle näitä.

– En voi oikein vieläkään kuvailla, mitä olemme kokeneet. Tiedän vain, että ilman upeaa tiimiä ja partnereitamme – joista moni on ollut kanssamme jo useita vuosia – tämä ei olisi ollut mahdollista.

– Olemme ahkera ja ammattitaitoinen tiimi, joka koostuu uskomattoman intohimoisesti moottoripyöräilyyn omistautuneista ihmisistä. Kiitän heitä kaikkia menestyksestämme, alleviivaa Ajo.

Ajo Motorsport saavutti ensimmäisen maailmanmestaruuden vuonna 2008, kun Mike Di Meglio valloitti 125-kuutioisten luokan. Kaksi vuotta myöhemmin suomalaistalli juhli toista piikkiluokan titteliä Marc Marquezin ajamana.

Moto3-luokka syrjäytti 125-kuutioiset kaudella 2012, jolloin suomalaistallille mestaruuden sinetöi Sandro Cortese.

Zarco johtaa siis tällä kaudella Moto2-luokan MM-sarjaa ja Oliveira on Moto3:n pisteissä kolmantena.

Kausi jatkuu ja saavuttaa samalla puolivälinsä vajaa kahden viikon kuluttua Sachsenringin radalla Saksassa.

Uusin numero